ljudje duše Dobra karma

Z ljudmi, ki si jih želite v svojem življenju, ...

valentina4 Svet24.si

Valentina Novak Smej razmišlja o knjigah, ...

sarec pocivalsek bobo 2 Reporter.si

Počivalšek in Šarec sta se udarila na ...

janko jenko Svet24.si

Kdo je poslovnež, ki je priskrbel podjetje in ...

brigita-skela-savič Necenzurirano

Vlada, ljudje ti ne zaupajo! #kolumna

Blaž Švab 2 Njena.si

Blaž Švab televizije ne gleda

alma na granici Njena.si

Alma (Šverc komerc) v resnici seksi in žensteva

STA
STA
0 12.12.2020 21:46:43

Velenjski rokometaši s petimi goli prednosti v Riihimäki

Jurij Kodrun
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala premagali Cocks s 30:25 (16:11). Povratna tekma bo v soboto, 19. decembra, v Riihimäkiju.

Velenje - Cocks 30:25 (16:11)
* Rdeča dvorana, brez gledalcev, sodnika: Davor in Zoran Lončar (ob Hrvaška).
* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 1, Tajnik 4, Pajt 4, Starc, Miklavčič, Drobež, Komar, Lončar, Sokolič 8, Grmšek 1, Predovič, M. Kavčič 6, A. Kavčič 6, Ravnikar.
* Cocks: Djekić 4, Mijatović, Tamminen 5, Lukančuk 3, Zupanjac, Syrjala, Mosić 9, Nenita, Arcieri, Bak 3, Morkunas, Citov, Samardžić 1, Semenov, Šicko.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 9 (7), Cocks 3 (2).
* Izključitve: Gorenje Velenje 4, Cocks 12 minut.
* Rdeč karton: /.Velenjski rokometaši so v drugem krogu evropskega pokala zanesljivo izločili italijansko Sieno s skupnim izidom 61:44, na današnji prvi tekmi tretjega kroga pa so z veliko več truda in napora strli odpor finskih tekmecev. Na koncu so slavili s petimi goli prednosti, odločitev o njihovem napredovanju v osmino finala pa bo znana po povratni tekmi, ki bo čez teden dni v deželi tisočerih jezer.

Igralci iz Šaleške doline so slabo odprli obračun v Rdeči dvorani, po zaostanku 2:4 pa so med 6. in 15. minuto naredili delni izid 6:1 in povedli z 8:5. Do 21. minute je bila tekma izenačena (9:8), končnica pa je minila v znamenju varovancev Zorana Jovičića, ki so prvo polovico tekme končali z vodstvom 16:11.

Velenjčani so v drugem polčasu prikazali toplo-hladno predstavo. Do 43. minute se je njihova prednost praktično stopila (19:18), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so vendarle strnili svoje vrste in v 51. minuti povedli s 26:21, to zalogo v zadetkih pa obdržali do konca dvoboja.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič z osmimi goli, Aleks in Miha Kavčič sta prispevala po šest zadetkov.

Članki iz rubrike