ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 12.12.2020 15:19:59

Verstappnu zadnji najboljši startni položaj v sezoni

Profimedia
Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva formule ena v Abu Dabiju, zadnji preizkušnji sezone 2020, bo s prvega startnega položaja začel Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Iz prve vrste pa bo ob njem začel še drugi Mercedesov voznik Finec Valtteri Bottas. Svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil danes v kvalifikacijah tretji.

Prav boj Verstappna in Bottasa za drugo mesto v seštevku sezone 2020 bo v nedeljo najbolj zanimiv obračun na zadnji postaji koronske sezone, saj so sicer lovorike že dolgo razdeljene. Hamilton, ki se je v Abu Dabiju vrnil po prisilni prekinitvi zaradi okužbe z novim koronavirusom, je že svetovni prvak za sezono 2020, prav tako Mercedes v konstruktorskem seštevku.

Medtem ko ima Hamilton že dolgo neulovljiv naskok (332), je v boju za naslov podprvaka v boljšem položaju Bottas, ki ima 205 točk, Verstappen je pri 189. Ta dirkača sta tudi edina, ki se še borita za stopničke v seštevku sezone, saj četrti v SP Mehičan Sergio Perez s 125 točkami ne more več napredovati.


Za Verstappna je bil današnji "pole position" sploh prvi v sezoni 2020, skupno tretji v karieri, obenem pa je Mercedes prvič po letu 2013 ostal brez najboljšega startnega položaja na tem prizorišču.

Iz druge vrste bo ob Hamiltonu začel še Britanec Lando Norris (McLaren), izhodišče iz tretje vrste pa sta si danes privozila drugi Red Bullov dirkač Tajec Alexander Albon in drugi McLarnov Španec Carlos Sainz.

Zadnja dirka sezone se bo v nedeljo v Abu Dabiju začela ob 14.10 po slovenskem času.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike