Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru
ru
0 21.11.2020 17:43:45

JOJ, KAJ NAJ STORI? Zmogle bi, a prehitro padejo v 'črno luknjo'!

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v 9. krogu evropske lige prvakinj v Ljubljani izgubile proti Madžarkam. Skupinski del tekmovanja se bo nadaljeval drugo leto, ljubljanska ekipa bo 9. januarja gostovala pri nemški ekipi Bietigheim-Bissingen.

Krim - Ferencvaros    26:32 (13:13)

Ljubljana - Dvorana Stožice, brez gledalcev, sodnika: Mandak in Rudinsky (oba Slovaška).
Krim Mercator: Vojnović, Risović, Vieira 2, Jurič, Sercien Ugolin 6, Žabjek 4, Pletikosić, van Kreij 2, Klemenčič 5, Konatar 2, Ljepoja 1, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero 1, Svetik 2.
Ferencvaros: Biro, Pasztor, Schatzl 2, Szucsanszki, Csiszar-Szekeres, Janurik, Kisfaludy, Kovacs 2, Bölk 5, Marton 1, Malestein 8, Toth, Klujber 1, Hafra 8, Kovacsics 2, Behnke 3.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (2), Ferencvaros 5 (4).
Izključitve: Krim Mercator 2, Ferencvaros 6 minut.
Rdeči karton: /.

Ljubljančanke so porazno odprle tekmo proti tradicionalnim tekmicam iz madžarske prestolnice. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani: obramba je bila podobna švicarskemu luknjičavemu siru, prvi gol v napadu so dosegle ob koncu šeste minute prek Francozinje Oceane Sercien-Ugolin, le minuto kasneje pa je domači trener Uroš Bregar zahteval minuto odmora pri zaostanku 1:6.

Bregar je v enominutnem premoru pošteno okrcal svoje varovanke, ostre besede pa so naletele na prava ušesa. Ljubljanske rokometašice so v nadaljevanju zagospodarile v praznih Stožicah, z veliko boljšo predstavo v obeh smereh so po golu Valentine Klemenčič v 23. minuti rezultat izenačile na 9:9, le minuto zatem pa je novopečena nizozemska reprezentantka Harma van Kreij svoje soigralke povedla do prvega vodstva na tekmi z 10:9.

Rokometašice iz Ljubljane in Budimpešte so se na veliki odmor odpravile z neodločenim izidom 13:13, uvodne minute pa so znova minile v znamenju gostij, ki so v 37. minuti znova ušle na štiri gole (16:20).

Bregar je ponovno v zgodnjem delu polčasa zahteval minuto odmora, a tokrat ni predramil svojih varovank. Ljubljančanke so bile v nadaljevanju vseskozi korak za tekmicami, po zaostanku osmih golov v 54. minuti (21:29) pa je bilo docela jasno, da bodo doživele peti poraz na največji klubski sceni.

Ljubljanska ekipa je na dosedanjih osmih tekmah premagala nemški Bietigheim-Bissingen ter remizirala z ruskim Rostovom in Bukarešto ter doživela pet porazov. Dvakrat je izgubila proti Ferencvarosu, po enkrat pa proti Bukarešti, norveškemu Kristiansandu in francoskemu Metzu.

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Oceane Sercien-Ugolin s šestimi goli, enega manj je dosegla Valentina Klemenčič.

Značke: krim, ferencvaros

Članki iz rubrike