Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.11.2020 11:05:02

Trikratni zmagovalec dirk motoGP bo nastopil na SP v reliju

Reuters
Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha), ki te dni nastopa v Portimau na zadnji dirki sezone motociklističnega razreda motoGP, bo dirkal na reliju v Monzi, so sporočili iz WRC. Petindvajsetletni Rimljan, ki je letos dobil tri dirke, bo na zadnji preizkušnji sezone SP v reliju dirkal s Hyundaijem.

Zastopal bo moštvo Withu Motorsport, ki je letos nastopalo v razredu WRC 3. Junija je bil Morbidelli del promocijskega dogodka v Toskani, zdaj pa bo nastopil na domači dirki, ki poteka po asfaltnih cesta v okolici Monze in deloma tudi na slovitem dirkališču F1.

"Zares sem navdušen nad tem, da bom dirkal na preizkušnji za svetovno prvenstvo. To bo izjemna priložnost, da se preizkusim z najboljšimi dirkači na svetu in nastopam v drugem športu. Četudi bo izkušnja zabavna, se bom moral hitro učiti, prilagajanje pa zagotovo ne bo enostavno," je za spletno stran SP v reliju dejal odlični dirkač na dveh kolesih.


"To so priložnosti, ki se ti v življenju redko ponudijo," je še dodal dirkač motoGP, ki bo prvi dan relija Monza dopolnil 26 let.

Morbidelli se v razredu motoGP bori za drugo mesto v skupnem seštevku. V njem ima 142 točk, štiri več od tretjega Španca Alexa Rinsa (Suzuki) in 15 več od četrtega Španca Mavericka Vinalesa (Yamaha). V boju za drugo stopničko je na zadnji dirki sezone za VN Portugalske teoretično kar šest dirkačev, medtem ko je naslov svetovnega prvaka že osvojil Španec Joan Mir (Suzuki).

V karieri je Italijan nastopil na 48 dirkah razreda motoGP, vse tri zmage je zabeležil v letošnji sezoni, skupaj pa je štirikrat stal na odru za zmagovalce. Leta 2017 je osvojil naslov v razredu moto2.

Značke: motociklizem, dirka, reli

Članki iz rubrike