Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
0 04.09.2020 16:44:23

ŠKANDAL V BIH! Najboljši igralec sredi tekme prejel licenco, potem pa se je ZGODILO NEKAJ NEPREDSTAVLJIVEGA

V rokometnem prvenstvu štiri moštva igrajo kvalifikacije za obstanek v elitni premijer ligi, močno pa odmeva nenavaden dogodek na tekmi med Iskro in Krivajo.

Vodstvo tekmovanja je določilo, da lahko v kvalifikacijah nastopajo le igralci, ki so licencirani do 1. avgusta. Iskra iz Bugojna je sicer uspela v svoje vrste zvabiti enega najboljših posameznikov prvenstva BiH v zadnjem obdobju, tudi večkratnega prvega strelca sezone, Benjamina Čičkušića, a zanj ni uspela pravočasno urediti licence.

Tako je ekipa Iskre v prvih dveh krogih zaigrala brez velike okrepitve in zato dvakrat izgubila. Na tretji tekmi, s Krivajo, pa se je zgodilo nekaj - preprosto bizarnega. Čičkušića tudi tokrat ni bilo v zapisniku, saj klub licence zanj ni imel. V 10. minuti tekme je prvi človek Iskre Asim Šahman pritekel do delegata in mu začel kazati zaslon svojega mobilnega telefona - češ poglejte, ravno zdaj sem prejel Čičkušićevo licenco.

cickusic


Namesto da bi se delegat nasmejal in zamahnil z roko, saj bi moral klub licenco po pravilih pridobiti do 1. avgusta (!?!), je delegat prikimal in dal domači ekipi znak, da ima njihov najboljši igralec zdaj pravico nastopa. In to kar med tekmo. Čiškušić, ki je tekmo v civilni obleki spremljal s tribune, je pritekel na igrišče, se slekel in si oblekel dres ter takoj vstopil v igro. Gostje so le nemo opazovali dogajanje in se čudili.

In to še ni vse. Čiškušić je od vstopa v igro povsem prevzel vajeti in do konca dosegel 10 zadetkov ter odločil tekmo (36:32). Gostje so napovedali pritožbo, oglasili pa so se tudi iz drugega tekmeca Goražda, ki želijo izstopiti iz tekmovanja. Tudi vodstvo Krivaje razmišlja o takšni potezi.

Vodilni možje Iskre so medtem krenili v protinapad, saj trdijo, da Čiškušić že prej ni prejel licence zaradi zarote proti klubu iz Bugojna. Za nameček so razkrili, da je predstavnik Krivaje Haris Galijašević po telefonu grozil igralcem Iskre, ki so bili bolni (a so imeli negativen test na covid-19), češ da jih bo spravil za zapahe, če se bodo pojavili na tekmi.

Saj ni res, pa je ...

Značke: bih, škandal, iskra

Članki iz rubrike