Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.02.2020 21:02:08

Celjani v zadnjih 10 minutah izgubili v Nemčiji

Martin Metelko
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 14. krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Flensburg-Handewittu s 26:29 (12:15).

* Dvorana Flens-Arena, gledalcev 4221, sodnika: Raluy Lopez in Sabroso Ramirez (oba Španija).
* Flensburg-Handewitt: Burić, Glandorf 1, Golla 8, Svan, Wanne 4, Jeppsson 2, Joendal, Steinhauser 2, Heinl, Zachariassen 5, Soegard Johannessen 4, Gottfridsson 1, Bergerud, Schöngarth 2, Jurecki.
* Celje Pivovarna Laško: Šarac 2, Grošelj 5, Poteko, Vujović, Žabić, Ferlin, da Silva 2, Kodrin 1, Horžen, Grebenc 3, Makuc, Leban 1, Novak, Cokan 6, Razgor 6 (3).
* Sedemmetrovke: Flensburg-Handewitt /, Celje Pivovarna Laško 3 (3).
* Izključitve: Flensburg-Handewitt 4, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Celjani so na sever Nemčije odpotovali z željo, da osvojijo vsaj točko, ki bi pomenila njihov prvi preboj v izločilne boje lige prvakov po letu 2014. Nekaj upov jim je dajala tudi prva medsebojna tekma, ki jo je Flensburg z nekaj sreče dobil s 25:24.

A tokrat so doživeli nov poraz. Tudi po njem so izbranci Tomaža Ocvirka v skupini A po zadnjem krogu tega dela tekmovanja sicer na šestem mestu, ki še vodi v želeno osmino finala, a morajo počakati še na razplet nedeljske tekme med PSG in Zagrebom. Slednji bi jih z zmago v Parizu namreč prehitel na lestvici.


Celjani so se v prvem polčasu enakovredno merili z nemškim prvakom, korak so držali tudi po zaslugi vratarja Klemna Ferlina. Sicer so bili skoraj ves čas rahlo v osredju gostitelji, ki so večkrat vodili za dva zadetka, prvič po desetih minutah, ko je zadel za 6:4 Johannes Golla (v enajstih minutah je imel že šest zadetkov v statistiki).

Toda celjski rokometaši so se vedno znova vrnili v igro, izničili zaostanek, a hkrati tudi zavoljo izgubljenih žog vedno nato Nemce spusti rahlo predse. Če je v prvi polovici polčasa njihovo mrežo polnil Golla, jo je ob koncu druge Anders Zachariassen, ki je v 29. minuti s šestmetrske črte zadel za prvo vodstvo Flensburga s tremi zadetki (14:11). Tudi sicer so Celjani kar precej zadetkov prejeli z mesta krožnega napadalca.

Prednost treh golov so nesli tudi v drugi polčas, ki pa so ga začeli brez kaznovanega Soegarda Johannessena. A tega gosti niso znali unovčiti, gostitelji so namreč še povečali prednost (16:12, 17:13). A kot v prvem polčasu se je slovenski predstavnik spet hitro približal, David Razgor je v 36. minuti znižal na 17:16.

Sledilo je obdobje, v katerem so domači igralci vodili z dvema ali tremi goli, toda Celjani se niso vdali. V 48. minuti je Matic Grošelj poskrbel za novo izenačenje (23:23), a spet se je ponovila stara zgodba, gostitelji so namreč dvominutno celjsko izključitev izkoristili za nov pobeg (26:23).

Ko je novo izgubljeno žogo kaznoval Johannessen z golom za 27:23 v 54. minuti, je bila domača vrsta na pragu zmage, ko pa je ob skoraj deset minut dolgem strelskem celjskem mrku zadel Jens Schöngarth za 28:23 v 57. minuti, pa je bila tekma dokončno odločena.

Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši Golla, pri gostih pa sta jih po šest dosegla mladi Tim Cokan in David Razgor.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike