pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

FOTO: Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

natalija Njena.si

Na Kmetijo prihaja presenečenje letošnje sezone!

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

STA
STA
0 05.10.2019 21:51:31

Ribničani pred zahtevno nalogo v Minsku

Rokometaši Rika Ribnice in beloruskega SKA Minska so se na prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF danes v Ribnici razšli z neodločenim izidom 33:33 (15:13).

* ŠC Ribnica, sodnika: Di Domenico in Fornasier (oba Italija).
* Riko Ribnica: Bojić 1, Klarič, Strmljan 4, Horvat 4, Vujačić 2, Žagar 3, Knavs 1, Ranisavljević 2, Pahulje, Lešek 1, B. Nosan 2, Cimerman, Pucelj 11, Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 1.
* SKA Minsk: Maroz, Hmalkov 4, Leuhin 1, Hirik 6, Aljohin 5, Nikulenka 2, Stasjuk, Kamšik, Kišov, Krivenka 5, Rutenka 1, Ušal, Čerkaščenko 4, Bohan 1, Brouka 1, Šilovič 3.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 3 (3), SKA Minsk 4 (4).
* Izključitve: Riko Ribnica 12, SKA Minsk 16 minut.
* Rdeči karton: /.

Zasedba iz dežele suhe robe je v prvem krogu evropskega pokala EHF zanesljivo opravila z estonsko zasedbo Pölva Serviti, v današnji prvi tekmi drugega kroga pa po hudem boju remizirala s favoriziranim in zelo izkušenim moštvom iz beloruske prestolnice.Varovanci domačega trenerja Damjana Škaperja so v obračunu z drugo najmočnejšo belorusko rokometno zasedbo prikazali toplo-hladno predstavo. Na trenutke so igrali sijajno, predvsem v začetku drugega polčasa, ko so si priigrali štiri gole prednosti (18:14 in 19:15), nato pa popustili in tekmecu dopustili, da so jih v 42. minuti ujeli (22:22).

V izenačenem nadaljevanju so ribniški rokometaši imeli priložnost za zmago, a so naredili preveč napak. SKA Minsk je bil bolj ali manj vseskozi v rahli prednosti, da pa zmaga ni odšla v vzhodni del Evrope, je poskrbel Miha Tomšič, ki je 16 sekund pred koncem izenačil na 33:33.

V slovenski ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Pucelj, ki je dosegel kar 11 golov, Tilen Strmljan in Gašper Horvat sta prispevala po štiri zadetke.

Povratna tekma bo v nedeljo, 13. oktobra, v Minsku.

Značke: rokomet, evropa

Članki iz rubrike