Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 29.09.2019 18:54:15

Celjski rokometaši nizajo poraze

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 3. kroga evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti danskemu Aalborgu z 28:29 (14:10). Celjska ekipa se bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 13. oktobra, v gosteh pomerila s francoskim PSG.

Celje PL - Aalborg 28:29
(14:10)
* Dvorana Zlatorog, sodnika: Nikolić in Stojković (oba Srbija).
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Razgor 2, Marguč 4, Šarac 6, Grošelj, Poteko 2, Žabić, Silva 6, Kodrin, Horžen 3, Grebenc 1, Makuc, Leban 4, Novak.
* Aalborg: Saeveraas, Aggefors, Jakobsen 2, Smarason 2, Norlyk, Sönnichsen, Barthold 2, Liaba 4, Jensen 5, Ellebaek 2, Marcher 4, Christiansen 1, Mollgaard Jensen 4, Antonsen, Juul-Lassen 3.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (3), Aalborg 5 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Aalborg 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Celjska zasedba je po tesnem porazu proti nemškemu Flensburgu in polomu v Barceloni znova ostala praznih rok na mednarodni sceni. Po prvem polčasu je kazalo na prvo zmago slovenskih prvakov v elitni skupini A, v drugem pa so naredili kopico napak in zavoljo slabe igre v obrambi - prejeli so kar 19 golov - drugič v tej sezoni izgubili v Zlatorogu.

Celjska ekipa se bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 13. oktobra, v gosteh pomerila s francoskim PSG.


Izbranci Tomaža Ocvirka so imeli v prvi polovici dvoboja škarje in platno v svojih rokah in si že po osmih minutah igre priigrali tri gole prednosti (4:1). Njegovi varovanci so tudi v nadaljevanju izpolnjevali vse dogovore iz garderobe ter imeli popoln nadzor nad tekmeci iz Hamletove dežele.

V 17. minuti so po golu Hrvata Josipa Šarca prvič na dvoboju povedli za štiri gole, lepo zalogo pa zadržali vse do konca polčasa, ki so ga zaključili s 14:10.

V drugi polovici tekme predstava slovenskih prvakov ni bila več tako udarna kot v prvem polčasu. Naredili so kopico napak, največ v prelomnih trenutkih dvoboja, tudi obramba je bila porozna, saj je prejela kar 19 golov.

Danci so jih v 52. minuti ujeli in izenačili na 24:24. Dve minuti pozneje so po golu Norvežana Mishelsa Liabe Celjani prvič na dvoboju tekmecu pogledali v hrbet (24:25).

Ocvirkovi izbranci so se v še večji skušnjavi znašli v 57. minuti, ko so zaostali za dva gola (25:27). V izdihljajih tekme niso vrgli puške v koruzo, Portugalec Diogo Silva in Gal Marguč sta dobro minuto pred koncem izenačila na 28:28.

V dramatični končnici je Benjamin Jacobsen Celjane znova potisnil v zaostanek (27:28). Celjani so imeli več kot 30 sekund časa, da dosežejo izenačujoči gol, a ga niso dosegli. Zadnji strel krožnega napadalca Vida Poteka z devetih metrov je zletel mimo leve vratnice danskega gola.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Silva in Šarac, oba sta dosegla po šest golov.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike