profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 21.06.2019 15:05:31

Celjski rokometaši tudi v novi sezoni v elitni šestnajsterici

alesfevzer.com
Izvršni odbor Evropske rokometne zveze (EHF) je na današnji seji potrdil vse udeležence evropske lige prvakov v sezoni 2019/20. Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v minuli sezoni osvojili 23. naslov državnih prvakov, bodo igrali v elitni šestnajsterici. Žreb skupin bo v četrtek, 27. junija, ob 18. uri na Dunaju.

Izvršni odbor EHF je danes potrdil vseh 16 ekip za skupini A in B v ligi prvakov in vseh 12 ekip v nekoliko manj kakovostnih skupinah C in D. V prihodnji sezoni bo v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini zadnjič v veljavi igralni sistem z 28 udeleženci v štirih skupinah.

Za igranje v ligi prvakov se je prijavilo 35 ekip, ki jih je izvršni odbor EHF ocenil v skladu z merilnim sistemom, ki je obravnaval osem različnih področij, vključno s preteklimi nastopi, prizoriščem, gledalci, TV, trženjem in mediji. Na podlagi ocen se je izvršni odbor EHF odločil o ekipah za skupini A in B ter C in D.

Na podlagi kriterijev so bile odobrene prošnje za nastop v elitnem delu lige prvakov trem ekipam (francoskemu Montpellieru, nemškemu Kielu in madžarskemu Picku iz Szegeda), ki se bodo pridružili 13 nacionalnim prvakom v skupinah A in B.


V celotni ligi prvakov bo tako nastopalo osem nekdanjih zmagovalcev lige prvakov (Vardar, Barcelona, Flensburg-Handewitt, Celje Pivovarna Laško, Montpellier, Kiel, Kielce in Bidasoa Irun).

Prvi krog bo odigran med 11. in 15. septembrom, žreb skupin pa bo opravljen v četrtek na Dunaju.

V elitni skupini A in B bodo poleg Celja Pivovarne Laško nastopili še nemška Flensburg-Handewitt in Kiel, francoska PSG in Montpellier, madžarska Veszprem in Pick Szeged, beloruski Meškov Brest, hrvaški Zagreb, danski Aalborg, španska Barcelona, makedonski Vardar Skopje, norveški Elverum, poljske Kielce, portugalski Porto in ukrajinski Motor Zaporožje.

V skupinah C in D bodo nastopili švedska Sävehof in Kristianstad, finski Cocks, romunski Dinamo Bukarešta, ruski Čehovski medvedi, švicarski Kadetten Schaffhausen, slovaški Tatran Prešov, danski Gudme, španska Bidasoa Irun, makedonski Eurofarm Rabotnik, poljska Wisla Plock in portugalski Sporting Lizbona.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike