phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

anezi Njena.si

Anezin intimni video v javnost pred koncem šova

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

sta
sta
0 20.06.2019 21:11:54

Ratejeva druga, Janežič tretji v Ostravi

alesfevzer.com
Martina Ratej (Kladivar) je bila na mednarodnem atletskem mitingu v Ostravi na Češkem druga v metu kopja (61,01 m), Luka Janežič (Kladivar) pa tretji v teku na 400 m (45,97). V teku na 300 m, ki ni olimpijska disciplina, se je Anita Horvat (Velenje) s časom 37 sekund približala slovenskemu rekordu, skupno je dosegla deveti čas.

Maruša Mišmaš je bila deveta na 1500 m z osebnim rekordom (4:06,64), Maruša Černjul (Kladivar) je bila v skoku v višino osma, zadnja med uvrščenimi (1,85 m), Jan Petrač (Mass) pa je bil v teku na miljo 13. med 16 uvrščenimi, tudi on je postavil osebni rekord (4:01,70).

"Z uvrstitvijo sem zadovoljna, vendar sem pričakovala malo boljši rezultat. Ker je do SP še daleč, se pozna, da težji treningi v tem obdobju še vplivajo na mete na tekmi. Upam, da bom prek naslednjih tekmovanjih stopnjevala formo do SP, ki je moj glavni cilj," je povedala Ratejeva. Mišmaševi (3000 m zapreke) in Tini Šutej se je med potnike na svetovno prvenstvo, ki bo med 28. septembrom in 6. oktobrom v Dohi, priključila konec prejšnjega tedna v Celju.

Tokrat je zaostala le za olimpijsko zmagovalko iz Ria de Janeira Saro Kolak. Hrvatica se vrača po poškodbi in je tokrat za zmago vrgla 64,45 m, za Ratejevo je bila tretja Indijka Annu Rani (60.20 m), srebrna na letošnjih azijskih igrah v Dohi. Prek 60 m je vrgla le še svetovna rekorderka Barbora Špotakova (60,01 m). Čehinja, dvakratna olimpijska zmagovalka in trikratna svetovna prvakinja, je bila četrta.

Na 400 m je zmagal aktualni svetovni podprvak Steven Gardiner z Bahamov s 44,95 sekunde, pred slovenskim rekorderjem pa je bil le še nekdanji azijski prvak Abubakar Abbas iz Bahrajna (45,86). Janežiča še vedno dobre pol sekunde loči od norme (45,30) za SP.

"Sem kar zadovoljen z nastopom na močnem mitingu svetovnega izziva Iaaf, posebej s tretjim mestom. Mogoče bi bil lahko čas nekaj boljši. Začel sem dokaj počasi, to je bil moj najslabši del nastopa danes. Potem pa sem bil iz metra v meter boljši in tudi finiš je bil dober. Prav tistih 150 m na začetku me je stalo boljšega časa. Sedaj me čaka štafetna tekma na evropskih igrah v Minsku, potem pa nov lov na normo za SP. Naprej v začetku julija v Franciji, potem pa imam tudi že povabilo za diamantno ligo v Monaku," je povedal Janežič.

Mišmaševa je le za 14 stotink zgrešila še drugo normo za SP. "Malo mi je sicer žal tega, bil bi dober občutek, da imam dve normi. Toda sem tekačica na 3000 m zapreke in čas, ki sem ga dosegla danes, kaže, da sem za svojo disciplino zelo hitra. To je lepa spodbuda in kaže, da sem res dobro delala. Mogoče mi je v zaključku malo zmanjkalo, ker 1500 m tečem le za popestritev treningov, pa tudi veter se je zelo čutil na koncu, vendar je bil to zame zelo dober tek v močni konkurenci," je povedala Mišmaševa. Zmagala je Etiopijka Gudaf Tsegay Desta (4:02.95), bronasta na dvoranskem SP 2016.

Skupno prva na 300 m je bila zmagovalka druge skupine Shaunae Miller-Uibo iz Bahamov. Aktualna olimpijska zmagovalka na 400 m je dosegla najboljši izid sezone na svetu (34,41). Horvatova pa se je približala državnemu rekordu (36,77), ki ga ima v lasti Agata Zupin od 30. avgusta 2017 v Domžalah.

"Zelo sem zadovoljna z osebnim rekordom, četudi sem imela veliko težav z zdravjem. Včeraj sem zbolela in sem se pred tekmo ukvarjala s tem, kako čim bolj umiriti prehlad. Tako nisem bila danes pred tekmo tako osredotočena nanjo, kot bi bila sicer. A vseeno sem dosegla zelo dober čas, ki kaže, da bom na naslednjih tekmah tudi na 400 m hitrejša, saj doslej še nisem pokazala prave forme," je bila zadovoljna Horvatova.

"Tako z rezultatom kot z uvrstitvijo nisem zadovoljna. Imela sem nekaj težav v zaletu in žal nisem izvedla dobrih skokov. Ostajam pozitivna, v naslednjih tekmovanjih bi rada izvedla boljše skoke in pokazala dobro pripravljenost. V nedeljo bom tekmovala na mitingu v poljskem mestu Opole," pa je pojasnila Černjulova. Z 2,06 m in izidom sezone na svetu je slavila Rusinja Marija Lasickiene, ki je zmagala na vseh velikih tekmovanjih od SP 2015, na katerih je nastopila.

Jan Petrač se je približal meji štirih minut, a slovenski rekord (3:58,89), ki ga je Bekim Bahtiri dosegel 25. avgusta 1993 v Linzu, je ostal tokrat še nedotaknjen.

Članki iz rubrike