32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 20. avgusta

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Nekdanji ljubimec izsiljuje Karleušo, zahteva kar...

helena blagne Njena.si

To je obvezno opravilo Helene Blagne

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

STA
STA
0 24.02.2019 19:24:57

Pariško slavje v spektaklu v Zlatorogu

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji domači tekmi 13. kroga evropske lige prvakov izgubili proti francoskemu PSG z 32:36 (17:17). Celjska ekipa bo v zadnjem krogu skupine B v nedeljo, 3. marca, gostovala pri danskemu Skjernu.

Zlatorog je navkljub porazu celjskih rokometašev - po njem so se tudi dokončno razblinile njihove možnosti za preboj v osmino finala lige prvakov - doživel športni dogodek "par excellence". Osrednja celjska dvorana je gostila najbolj razvpito in zvezdniško zasedbo na stari celini iz Pariza, tribune so bile napolnjene do zadnjega kotička, navijaška skupina Florijani pa je v pompoznem slogu obeležila 25-letnico delovanja. V ta namen sta moči združila "frontmana" skupine Nude Boštjan Dermol in Mi2 Tone Kregar ter premierno odpela njihovo novo navijaško pesem.

Celjska ekipa je v uvodu svojega zadnjega domačega mednarodnega dvoboja v tej sezoni vnovič za roge prijela veliko rokometno ime, tako kot je to storila na svojih zadnjih dveh obračunih proti velikanoma iz nemškega Flensburga in madžarskega Szegeda. Navkljub odsotnosti pravega zunanjega desnega igralca - Črnogorec Branko Vujović in Matic Grošelj sta poškodovana - je uvodoma povsem zasenčila zvezdnike iz francoske prestolnice.

celje psg af
alesfevzer.com


Nikola Karabatić, Uwe Gensheimer, Sandor Sagosen, Luc Abalo in druga zveneča imena pariške zasedbe so bili v uvodu v podrejenem položaju. Gostitelji so na krilih svojih privržencev tekmo odprli na najboljši možni način in po vsega šestih minutah igre povedli s 5:2, dve minuti kasneje pa se je pod stropom dvorane zasvetil izid 7:3.

"Rapsodija" igralcev v rumenih dresov se je nadaljevala do sredine prvega polčasa, po njihovem vodstvu z 10:5 pa je "prekipelo" španskemu strokovnjaku na francoski klopi Raulu Gonzalezu, ki je zamenjal svojo celotno zunanjo vrsto in v ogenj poslal Danca Mikkela Hansna, Hrvata Luko Stepančića in Šveda Kima Ekdahla du Rietza ter zaukazal popolno "mobilizacijo" svojih izbrancev v obrambi.

Celjani so med 15. in 22. minuto na svoji koži občutili moč Parižanov, ki so naredili delni izid 5:0 in tekmo postavili v začetno izhodišče (10:10). Po Ocvirkovi minuti odmora so do sape prišli tudi domači rokometaši ter po golih Williama Accambrayja in Kristjana Horžena v 23. minuti povedli z 12:10, v 26. minuti pa je Kristian Bećiri svoje soigralce znova popeljal do vodstva +3 (14:11). V končnici prvega polčasa so znova naredili nekaj nepotrebnih napak, kar so izkušeni in z vsemi žavbami namazani gosti znali izkoristiti in izenačili na 17:17.Slovenski prvaki v drugem polčasu niso bil kos Parižanom. V 31. minuti so prvič na dvoboju zaostali (17:18), od tedaj naprej pa se je na celjskem parketu bolj ali manj odvijal "enosmeren promet", vse niti igre pa je vlekel PSG.

Pritisk PSG je bil silovit, po celjskem zaostanku z 21:24 v 37. minuti pa je reagirala tudi domača klop in zahtevala minuto odmora. Za pot v "pravo smer" pa je bilo že prepozno.

Parižani so medtem dosegli pravo delovno temperaturo, razigral se v prvem polčasu nevidni Nikola Karabatić, gosti so igrali zrelo in preudarno ter z dokaj racionalno predstavo osvojili novi točki ter si pred zadnjim krogom zagotovili prvo mesto v skupini B, ki jim prinaša neposreden nastop v četrtfinalu.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit William Accambray s petimi goli, enega manj je dosegel Draško Nenadić.

Celje - PSG   32:36 (17:17)

Celje - Dvorana Zlatorog. 5500 gledalcev. Sodnika: Jorum in Kleven (oba Norveška).

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Jurečič, Malus 3, Kljun 1, Razgor, Ovniček 3 (1), Marguč 3, Šarac 3, Nenadić 4, Accambray 5, Kodrin 3, Horžen 3, Makuc, Anić 2, Bećiri 2.

PSG: Corrales, Omeyer, Gensheimer, 4 Stepančić 5, Keita 1, Sagosen 6, Toft Hansen 1, Remili 2, Abalo 8, Kempf, Dourte, L. Karabatić 1, Morros, Hansen 1, N. Karabatić 5, Ekdahl du Rietz 2.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (1), PSG /.

Izključitve: Celje Pivovarna Laško /, PSG 6 minut.

Rdeči karton: /.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike