miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
0 24.02.2019 11:16:17

Zadnji dan prvenstva v Penrithu dve šesti mesti za slovenske kajakaše

vszi
S polfinalnimi in finalnimi nastopi kanuistk in kajakašev se je v Penrithu pri Sydneyu danes končalo odprto prvenstvo Oceanije na divjih vodah. V finalih sta nastopila dva slovenska predstavnika, kanuistka Alja Kozorog in kajakaš Peter Kauzer sta na koncu bila šesta.

V polfinalu kajakašev so nastopili trije slovenski predstavniki, finale pa si je priveslal Peter Kauzer, ki je bil po prvi vožnji dneva osmi. Žan Jakše je z dvema kazenskima sekundama zasedel 14. mesto, Niko Testen pa je bil s 54 kazenskimi sekundami 28.

Kar 16 kajakašev je v polfinalnem nastopu prejelo 50 kazenskih sekund ali več, tudi zmagovalec kvalifikacij Nemec Hannes Aigner. V finalu je Peter Kauzer dosegel nekaj stotink boljši čas kot v polfinalu, kar ga je uvrstilo na končno šesto mesto. Zmagal je Američan Michal Smolen, drugi je bil Slovak Jakub Grigar, tretji pa Francoz Boris Neveu.


V finale se je uvrstila tudi kanuistka Alja Kozorog. Članica kajakaškega kluba Soške elektrarne je v polfinalu postavila deveti čas med 30 polfinalistkami, s progo pa je opravila brez dotikov. V odločilni vožnji dneva je nato naredila dva dotika, a vseeno napredovala po lestvici navzgor in bila na koncu šesta.

Prav vse tekmovalke so v finalu delale napake in zaradi dotikov vrat niti ena tekmovalka ni dobila manj kot štiri kazenske sekunde. Za dvojno avstralsko zmago sta poskrbeli Jessica Fox in Rosalyn Lawrence, na tretje mesto pa je priveslala Francozinja Lucie Prioux.

V Penrithu so kolajne podelili tudi najboljšim v kategoriji do 23 let, kjer je Kozorogova s šestim časom v absolutni konkurenci zasedla drugo mesto med mlajšimi članicami.

Članki iz rubrike