bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 03.11.2018 21:15:51

Krimovke z zmago na Kodeljevem do glavnega dela lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so v tekmi 4. kroga lige prvakinj doma premagale Podravko Vegeto s 27:20 (14:10) in si zagotovile glavni del najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi. V naslednjem krogu bodo krimovke znova igrale pred domačimi gledalci, čez osem dni jih čaka obračun z madžarskim Györom.

* Dvorana Kodeljevo, sodnika: Christiansen in Hansen (obe Danska).
* Krim Mercator: Gnabaouyou, Mavsar 2 (1), Krsnik, Vojnovič, Barič 5, Stanko 5, Marinček Ribežl, Zulič 1, Tsakalou 6, Vučko, Žabjek, Amon 2, Perederij 1, Ristovska 5 (1).
* Podravka Vegeta: Tučaković, Zadravec, Turk 3, Holesova 2, Karlovčan, Popović, Milošević 1, Džono, Milosavljević 5, Risović, Franušić, Ečimović, Čigirinova 1 (1), Ihneva 2, Debelić 2, Ježikava 4.
* Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (2), Podravka Vegeta 1 (1).
* Izključitve: Krim Mercator 8, Podravka Vegeta 8 minut.
* Rdeč karton: /.

Rokometašice Krima so si z zmago proti Podravki s 27:20 zagotovile glavni del lige prvakinj. Pot do uspeha ni bila tako lahka, kot kaže izid, saj so se hrvaške serijske državne prvakinje sredi drugega polčasa približale na 17:18, zapravile priložnost za izenačenje, a so se varovanke Uroša Bregarja pravi čas zbudile, ustavile nalet tekmic in na koncu zanesljivo slavile.



Krimovke so zmagale drugič v skupini B in se prebile na drugo mesto, za madžarski Györ, ki ga tekma s Thüringerjem čaka v ponedeljek. V glavni del lige prvakinj napredujejo prve tri ekipe iz skupine.

Za razliko od tekme pred dnevi v Koprivnici je bila na začetku obračuna na Kodeljevem dobro razpoložena kapetanka v vratih Krima Miša Marinček Ribežl. Tudi po njeni zaslugi so Ljubljančanke od 0:1 prišle do vodstva s 4:1. V osmi minuti je gostujoča klop vzela minuto odmora, po njej so Hrvatice dosegle gol, zapravile priložnost za 3:4, sledila pa sta hitra gola Sare Ristovske in Polone Barič za 6:2. Ko so gostje strnile svoje vrste v obrambi, so krimovke težko prihajale do zaključnega strela, igralke Podravke pa to izkoristile za -2, toda dva gola Lamprimi Tsakalou sta domače spet vrnile na +4 (8:4). V 21. minuti so domačinke prvič na tekmi povedla s šestimi goli prednosti (10:4), na odmor pa so igralke šle pri izidu 10:4.

Začetek drugega polčasa je bil za Krim slab, zapravil je dva napada, Podravka pa dva unovčila za 12:14. Do 37. minute so domače znova zagospodarile na svojem igrišču in povedle z 18:13. Sredi polčasa in po zaslugi delnega izida 4:0 se je Podravka približala na 17:18 in Uroš Bregar je skušal gostujoči nalet ustaviti z minuto odmora. Težave krimovk v napadu so se nadaljevale, v 47. minuti je Dejana Milosavljević zapravila strel za 18:18.

Po desetih minutah brez gola so Ljubljančanke v 48. minuti le zadele, Sara Ristovska je poskrbela za 19:17, nekaj sekund kasneje pa je za 20:17 zadela Tjaša Stanko. Ista igralka je zadela še v 49. in 50. minuti (22:17). Tri minute kasneje je šestič na tekmi zadela Tsakaloujeva za 23:17. Svoj delež je z obrambo dodala še Marinček Ribežlova, Olga Perederij je na drugi strani zadela za najvišjo prednost na tekmi 25:18. V 57. minuti so gostje zapravile napad in jasno je bilo, da bo domače vknjižile nov par točk.

Članki iz rubrike