mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
0 21.07.2018 11:44:30

Veselin Vujović ima NOVO EKIPO! V njej bo igral tudi TALE ZVEZDNIK iz najbogatejše ekipe v EVROPI!

gl
Na vsak način je želel delati pod vodstvom slovenskega selektorja.

»V Nišu so mi zagotovili to, česar mi v Kopru niso mogli,« je po presenetljivem odhodu k Železničarju svojo odločitev pojasnil Veselin Vujović. Ni govoril o svoji plači (čeprav je za naše in še bolj srbske standarde menda tudi ta zelo bogata), pač pa o okrepitvah. In res jih je dobil že ogromno, med njimi eno zelo odmevno: črnogorskega Katarca iz vrst PSG-ja Jova Damjanovića.

Srbski rokomet, tako klubski kot reprezentančni, je daleč od svojega starega ugleda in na to je v (bližnji) preteklosti znal v zase značilnem, zelo slikovitem slogu opozoriti tudi Vuja. A v Nišu so ga vsem dvomom navkljub pregovorili k vrnitvi v Srbijo z obljubo, da pripravljajo resen projekt, da 'Željo' ne bo samo statist v Sehi, kot sta bila Pančevo in Vojvodina, da mu bodo sestavili ekipo tudi za kakšen vidnejši dosežek v Evropi. Vsaj kar zadeva okrepitve, niso držali fige v žepu. Slovenskemu selektorju so jih pripeljali že 12!

Kmalu po koncu pretekle sezone, ko je Železničar v ostrem boju z Vojvodino samo za las zgrešil naslov srbskega prvaka, so iz Topličanina pripeljali enega najobetavnejših vratarjev v državi Darka Stošića. Za njim so k sebi zvabili dosedanjega kapetana Crvene zvezde Dejana Babića ter reprezentanta Bosne in Hercegovine Stefana Jankovića iz slovaškega prvaka Tatrana, iz Pančeva je prišel Pavel Banduk, v matični klub se je po dveh letih vrnil Aleksandar Pavlović. V naslednjem paketu so predstavili Aleksa Kljajića in člana srbske reprezentance na EP do 20 let v Sloveniji Marka Milosavljevića (oba Crvena zvezda), Miloša Savića (Zlatar/Metaloplastika) ter mladega črnogorskega reprezentanta Danila Mihaljevića (Lovćen). Malo bolj znano ime od do zdaj naštetih je zagotovo Marko Knežević, okrepitev iz Madžarske, kjer je dolga leta organiziral igro Oroshaze, no, najodmevnejšo okrepitev pa so razkrili včeraj.

Iz najbogatejšega kluba v Evropi, PSG-ja, so pripeljali 21-letnega Črnogorca s katarskim potnim listom Jova Damjanovića, ki je zablestel na SP v Katarju leta 2015 in z domačo reprezentanco senzacionalno osvojil srebro. »Jovo je prišel izključno zaradi želje, da bi delal z Veselinom Vujovićem. Z nami bo podpisal dvoletno pogodbo,« je za klubsko spletno stran povedal direktor Železničarja Ivan Šmigić in istočasno najavil še eno okrepitev, izkušenega 35-letnega vratarja Danijela Dupjačanca, v prejšnji sezoni člana poljskega Azotyja. Vujoviću so torej sestavili povsem novo ekipo, on pa svojim šefom namerava vrniti z uspehi. »Z mojim prihodom, pa tudi sicer, je Železničar favorit za obe domači trofeji, kar je naš osrednji cilj. Imamo tudi ambicije, da v Sehi popravimo vtis, ki so ga v prejšnjih letih pustili srbski klubi; tudi v Evropi želimo nareditividen rezultat,« je ob začetku priprav na novo sezono poudaril Vuja.

Članki iz rubrike