krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

sta
sta
0 19.06.2018 20:57:21

EHF potrdil predlog sprememb RZS

Martin Metelko
Na kongresu Evropske rokometne zveze (EHF) na Škotskem so delegati soglasno potrdili predlog sprememb, ki so jih na dnevni red vključili po pobudi Rokometne zveze Slovenije. Predloge - profesionalizacijo sodnikov, spremembe v pravilih, boljša definicija pravil igre itd. - so soglasno podprli in jih bo EHF naslovila na Mednarodno rokometno zvezo.

Predsednik RZS Franjo Bobinac je že med januarskim evropskim prvenstvom na Hrvaškem opravil pogovore z ostalimi rokometnimi zvezami za vpeljavo sprememb v rokometu, ki temelji na natančnejši opredelitvi in upoštevanju določenih pravil igre, za katere so zveze mnenja, da škodujejo rokometu, so sporočili iz RZS.

Pobuda RZS, ki jo je zveza uskladila z ostalimi nacionalnimi rokometnimi zvezami, vključuje potrebo po profesionalizaciji sodnikov, spremembah v pravilih in postopkih pritožb, ki lahko vplivajo na končni rezultat tekem ter boljši definiciji določenih pravil igre, kot so pasivna igra, prekršek v napadu, začetni met ter prekinitve oziroma poenotenju pravil med sodniki.



Pobudo RZS je na kongresu v Glasgowu predstavil podpredsednik slovenske zveze Boštjan Kozole, predlog sprememb pa so sodelujoči soglasno podprli. Evropska rokometna zveza bo predlog sprememb naslovila na IHF, ki odloča o spremembi rokometnih pravil.

Martin Hauslaitner, generalni sekretar EHF, je ob tem povedal: "EHF podpira pobudo Rokometne zveze Slovenije in namerava stvari dvigniti na višjo raven, oziroma vključiti profesionalce s tega področja. Za začetek bodo predlogi za spremembe pripravljeni na ravni izvršnega odbora EHF."

Značke: rokomet, rzs, ehf

Članki iz rubrike