krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 19.06.2018 15:57:40

Celjski rokometaši še 24. med elito

alesfevzer.com
Evropska rokometna zveza je na predvečer kongresa v Glasgowu odločila, katerih 16 ekip bo nastopalo v skupinah A in B lige prvakov ter katerih 12 v skupinah C in D. Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so si z naslovom državnih prvakov avtomatsko zagotovili mesto med 28 klubi, bodo spet nastopali med najboljšimi 16 ekipami, so sporočili iz Celja.

Celjani bodo tako v sezoni 2018/19 še 24. (od 26 možnih nastopov) igrali med najboljšimi rokometnimi klubi Evrope ter tako še naprej skupaj z Veszpremom ostajajo klub z drugim največjim številom nastopov v tem tekmovanju.

Sistem tekmovanja tudi v novi sezoni ostaja enak, torej v skupinah A in B po osem ekip, kjer vsaka igra z vsako, v skupinah C in D pa po šest ekip z enakim načinom igranja. Iz skupin A in B se zmagovalca skupin uvrstita neposredno v četrtfinale tekmovanja, ekipe od 2. do 6. mesta pa se uvrstijo v osmino finala. Iz skupin C in D se zmagovalec skupine v dodatnem dvoboju pomeri z drugouvrščeno ekipo druge skupine, zmagovalca obeh dvobojev pa se nato pridružita ekipam iz skupin A in B, ki so že uvrščene v osmino finala. Tam se ti dve ekipi pomerita z drugouvrščenima ekipama skupin A in B.

Letos je na primer francoski Montpellier v prvem delu nastopal v skupinah C in D, nato pa izločil Barcelono ter Flensburg, na finalnem turnirju pa Vardar in Nantes in tako osvojil naslov evropskih prvakov.

Prvi krog tekmovanja, ki ga bo začelo šest preteklih zmagovalcev lige prvakov (Vardar, Barcelona, Flensburg, Celje, Montpellier in Kielce), je na sporedu med 12. in 16. septembrom. Žreb skupin pa bo 29. junija na Dunaju. Celje bo glede na nacionalno lestvico predvidoma v petem jakostnem bobnu, so še sporočili iz tabora Celja Pivovarne Laško.

Predsednik celjskega kluba Jernej Smisl je z veseljem sprejel novico, da bo klub vnovič nastopal med najboljšimi: "S ponosom sprejemamo novico, da nas je EHF spet uvrstila med najboljših 16 ekip stare celine. Del elite smo še štiriindvajsetič v šestindvajsetletni zgodovini tekmovanja in smo v tem pogledu ena izmed najbolj trajnih znamk lige prvakov. Temelje imamo postavljene, kljub najmlajši ekipi v Evropi, ki jo bomo po zadnjih odhodih še nekoliko okrepili, pa so naši cilji še naprej enaki. Ne glede na tekmece, se bomo poizkušali prebiti v izločilne boje."

* Liga prvakov 2018/19:
- skupini A in B:
Pariz Saint-Germain HB (Fra)
Vardar (Mak)
Vive Kielce (Pol)
Pick Szeged (Mad)
Flensburg-Handewitt (Nem)
Barca Lassa (Špa)
Skjern Handbold (Dan)
Meškov Brest (Blr)
Zagreb (Hrv)


Motor Zaporožje (Ukr)
Kristianstad (Šve)
Celje Pivovarna Laško (Slo)
Rhein-Neckar Löwen (Nem)
Veszprem (Mad)
Nantes (Fra)
Montpellier (Fra)

- skupini C in D:
Ademar Leon (Špa)
Sporting Lizbona (Por)
Elverum (Nor)
Besiktas Mogaz (Tur)
Wacker Thun (Švi)
Čehovski medvedi (Rus)
Dinamo Bukarešta (Rom)
Tatran Prešov (Slk)
Riihimäen Cocks (Fin)
Wisla Plock (Pol)
Bjerringbro-Silkeborg (Dan)
Metalurg (Mak)

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike