TAKA5928 Odkrito.si

S Tanjo Žagar ni samo plesal! Kaj je povezalo ...

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horopskop za torek, 25. junija

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca ganil s sinovo fotografijo

Gregor Gruden_20180418_photo_ksaversinkar_reka_ljubezni_s02-IMG_0040 Njena.si

Ima zvezdnik Reke ljubezni novo dekle?

nu
nu
7 19.04.2018 19:03:17

ŽIVLJENJSKA DRAMA legendarne rokometašice in čudovita gesta VESELINA VUJOVIĆA

Nikola Miljković
Najboljša rokometašica vseh časov je tik pred tem, da pristane na cesti. Veselin Vujović ji bo poskušal pomagati.

Povsem dovolj je reči Svetlana Ceca Kitić. Uradno najboljša rokometašica vseh časov. Nekoč je bila zvezda in ena najbolj prepoznavnih športnic bivše Jugoslavije, zdaj pa je tik pred tem, da pristane na cesti. Njeno beograjsko stanovanje naj bi zaradi neplačevanja kreditnih obrokov dali na dražbo.


Je ena od žrtev oziroma osmoljencev tistih kreditov v švicarskih frankih in čeprav nima slabe pokojnine (1500 evrov), se je zdaj znašla pred zidom oziroma deložacijo. Banki je dolžna še 66 tisoč evrov.


Vse skupaj je prišlo tako daleč, da je dala naprodaj vse kolajne in pokale, ki so se nabrali v veliki, največji karieri. Številna vrata, na katera je potrkala, so po drugi strani ostala zaprta, politiki, ki se tako radi slikajo ob športnikih v trenutkih velikih uspehov, ne odgovarjajo na njene klice. Spet drugi je niso razočarali, predvsem rokometni kolegi ji niso obrnili hrbta, med tistimi, ki so ji ponudili pomoč, je tudi trener Kopra 2013 in selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović.


»Javil se je Veselin Vujović. Pravi, da se bo videl s svojimi igralci, da vsak od njih prispeva po 2000 evrov in mi pomagajo, da prerodim položaj v katerem sem se znašla. Morda mi uspe, vrnila jim bom vse do zadnjega centa,« je v reportaži Večernjega lista med drugim dejala danes 57-letna Svetlana Ceca Kitić.


Rokometna diva, rokometašica pestre življenjske poti, ki je bila na vrhuncu slave ljubljenka medijev. Ne le zaradi predstav na igrišču, ampak tudi ali predvsem zaradi burnega zasebnega življenja. V ljubezni ni imela sreče, pa čeprav je večkrat stopila pred oltar. Njena življenjska zgodba bi bila sijajen scenarij za hollywoodski film, eden izmed njenih bivših mož je skrivnostno izginil nekje na poti v Budimpešto, očeta hčerke Aleksandre pa so likvidirali na domačem pragu. In potem je tu še nekaj mesecev trajajoči zakon z Blažem Bako Sliškovićem, ki je že zdavnaj postal del jugoslovanske folklore. »Baka se ni javil. Številni tisti, za katere sem pričakovala, da se bodo javili, se niso. Kar je je.« Vuja se po drugi strani je.

Članki iz rubrike