Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.04.2018 22:00:52

Zagreb znova trn v celjski peti

SEHA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško se niso prebili v veliki finale zaključnega turnirja lige Seha v Skopju. Od slovenskih prvakov so bili na današnji drugi polfinalni tekmi boljši tekmeci iz hrvaškega Zagreba, ki so slavili z 29:28 (14:11). Celjska zasedba se bo v nedeljo, 15. aprila, v tekmi za tretje mesto pomerila z beloruskim Brestom.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se niso prebili v veliki finale zaključnega turnirja lige Seha v Skopju. Od slovenskih prvakov so bili na današnji drugi polfinalni tekmi boljši tekmeci iz hrvaškega Zagreba, ki so slavili z 29:28. Celjska zasedba se bo v nedeljo, 15. aprila, v tekmi za tretje mesto pomerila z beloruskim Brestom, finalna tekma med makedonskim Vardarjem iz Skopja in Zagrebom se bo pričela ob 20.15.

Zagreb - Celje PL 29:28
(14:11)
Skopje - Jane Sandanski Arena, gledalcev 1500, sodnika: Nikolov in Načevski (oba Makedonija).
Zagreb: Jović, Kastelic, Mrakovčić, Božić Pavletić, Kontrec 2, Vori, Marković, Horvat 5 (3), Šušnja 4, J. Valčić 3, Medić, T. Valčić, Miklavčič 1, Ravnić 3, Bičanić 4, Pavlović 7.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 1 (1), Jurečič 2, Malus 3, Razgor 3 (2), Suholežnik 1, Marguč, Grošelj 1, Slišković 1, Makuc 5, Anić 3, Dušebajev, Mačkovšek 6, Mlakar 2.
Sedemmetrovke: Zagreb 4 (3), Celje 4 (3).
Izključitve: Zagreb 4, Celje 6 minut.

Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so bili večji del tekme v zaostanku, v končnici pa so jih le malenkosti ločile do skalpa nad tradicionalnimi tekmeci iz hrvaške prestolnice.

V 55. minuti so zaostajali za štiri gole (23:27), nato pa so v naslednjih treh minutah naredili delni izid 4:1 in se tekmecem približali na gol zaostanka (27:28). V izjemno razburljivi končnici je zadnji žebelj v celjsko rokometno krsto zabil Domagoj Pavlović, ki je dvajset sekund pred koncem zadel za nedosegljivo prednost dveh golov. Celjani so prek Jana Jurečiča znižali na 28:29, za preobrat pa jim je zmanjkalo časa.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Borut Mačkovšek s šestimi goli, enega manj je dosegel Domen Makuc.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike