mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 13.04.2018 17:43:22

Je lahko Pintar presenečenje na dirki?

V Krškem so bili najboljši Ivačič, Žagar in Čeh Stichauer, tokrat bo zmagovalna trojka drugačna.
mediaspeed.net
Državno prvenstvo v spidveju se to soboto nadaljuje v Ljubljani, kjer je velik favorit Matej Žagar.

Za stopničke se bodo udarili še domačin Nick Škorja, Krčana Matic Ivačič in Denis Štojs ter trojica Madžarov in Italijan Castagna. Pred dirko se bodo spomnili tudi na na petkratnega državnega prvaka, nedavno preminulega Vlada Kocuvana.

Čeprav je prednost v korist Mateja Žagarja po kvaliteti zelo velika, smo v Krškem vseeno videli izredno zanimivo in izenačeno dirko. Tokrat bo konkurenca na startu še nekoliko močnejša. Res ne bo Čeha Stichauerja, bodo pa nastopili trije izkušeni Madžari, Norbert Magoshi, Roland Benke in Roland Kovacs, ki so zelo kvalitetni vozniki. Na prvi dirki pred slabima dvema tednoma je brez težav zmagal aktualni prvak Matej Žagar, ki tako napada že svoj sedemnajsti naslov. Na domači stezi v Ljubljani je seveda še v večji prednosti. Dirka v Krškem je pokazala, da ima Žagar v tej sezoni za sabo že veliko prevoženih kilometrov in se tako že pripravlja na začetek GP serije, ki se začne čez štiri tedne v Varšavi.

V Krškem mu je bil še najbližji Krčan Matic Ivačič, ki pa je imel takrat tudi malce sreče, saj je imel Nick Škorja ogromne težave z motorji in je v končni fazi bil še vedno relativno uspešen. Medtem je Denis Štojs po padcu v prvi vožnji zaradi manjše poškodbe in poškodbe motorja moral dirko predčasno zaključiti. V Krškem smo lahko opazili velik napredek mladega Jana Pintarja, ki je sicer doživel celo en relativno hud padec. V domači Ljubljani bi lahko pripravil še kakšno presenečenje več, saj to stezo vendarle pozna še dosti boljše. Za našega zadnjega voznika, Krčana Jerneja Hriberška, pa bo to prvi izlet v neznano, saj bo to šele njegova druga dirka in bo zanj vsaka točka velik uspeh.

Obeta se nam torej ogorčen boj za nastop v vožnji, imenovani Zadnja priložnost, na kateri bomo dobili dva finalista (prvi in drugi po rednem delu sta direktno uvrščena!). V tem boju bosta poleg omenjenih voznikov še trenutno najboljši Italijan Michele Paco Castagna in mladi Čeh Michal Škurla.

Sama dirka se bo na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški začela ob treh popoldne, uradni trening pa bo dve uri prej. Pred samim začetkom dirke pa se bodo vsi vozniki in tudi gledalci spomnili na pokojnega izvrstnega dirkača, Radgončana Vlada Kocuvana, ki smo ga na zadnjo pot pospremili v četrtek.

Kocuvan je bil kar nekajkrat junak na stadionu Ilirije. Prevladoval je skupaj s Štefanom Kekcem sredi sedemdesetih in osemdesetih let v našem (in v jugoslovanskem!) spidveju. Z omenjenim Kekcem sta osvojila po pet naslovov državnega prvaka in je na večni lestvici skupaj z njim in pokojnim Matejem Ferjanom na tretjem mestu po uspešnosti. Vlado Kocuvan je bil skupaj z že omenjenim Kekcem, s katerim sta dosegla kar nekaj odmevnih rezultatov, znanilec slovenskega kvalitetnega prehoda v mednarodni spidvej. Z njegovim odhodom iz spidveja pa je takrat dobesedno ugasnil tudi spidvej v Gornji Radgoni, ki se je ponašala z dolgo stezo, na kateri smo videli tudi finale SP. Morda pa bo njegova prerana smrt vendarle spet obudila spidvej v Radgoni, ki bi lahko pomenil ponovni kvalitetni dvig tudi za slovenski spidvej.

Galerija
Značke: spidvej, ljubljana

Članki iz rubrike