klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 17.11.2017 17:57:09

Krimovke za konec prvega dela na Dansko

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v nedeljo ob 15.10 igrale še zadnjo tekmo skupinskega dela v ligi prvakinj. Izbranke Uroša Bregarja bodo gostovale na Danskem pri Nykoebingu. Obe ekipi sta si že zagotovili napredovanje v drugi del tekmovanja, a motivacija za zmago je velika, saj bodo te točke štele tudi v nadaljevanju sezone lige prvakinj.

Bregar novinarske konference v Ljubljani ni začel najboljše volje, saj ima v kadru spet težave z zdravjem. Zadnje dni je bolehala Elizabeth Omoregie, ki je danes sicer prišla na trening, težave s hrbtom pa ima tudi Aneta Benko. Krimov strateg za obe upa, da bosta nared do nedeljske tekme.

Krimovke so prvo medsebojno tekmo dobile z zadetkom razlike, o izenačenosti ekip pa govori tudi podatek, da imata obe po šest točk in obe razliko v danih in prejetih zadetkih +3. "Ekipi sta si zelo podobni tudi glede vložkov. Če pa bi dal vse skupaj na tehtnico, smo po kakovosti kar izenačeni," pravi Bregar.


Ta ima za tekmo na Danskem postavljene prioritete. "V napadu smo pripravili neke nove stvari, v obrambi pa bomo skušali predvsem zaustaviti tandem srednja zunanja Kristina Kristiansen in krožna napadalka Sarah Iversen, ki je najmočnejši - lahko rečem kar v celotni ligi prvakinj. Res sta uigrani. Težko ju bo zaustaviti, ampak verjamem v to, da se bomo borili tako kot na Kodeljevem in da bomo trd oreh. Seveda si želimo dve točki, kar bi bila tudi velika 'deviza' za drugi del," meni Bregar.

Poudarek bo tudi na dobrem vračanju v obrambo. "Moramo se dobro vračati nazaj, da ustavimo omenjeni tandem in tudi Johanno Westberg. Ne smemo dovoliti, da se 'raztečejo'. Vemo, da bo težko menjati eno ali dve igralki ob prehodu iz napada v obrambo in obratno, tako da malo stremim k temu, da ne bomo menjali nič v nobeni fazi, da bomo torej poskušali igrati šest na šest in se hitro vračati po zadetkih," pojasnjuje strateg slovenskih prvakinj.

V skupini A z osmimi točkami vodi prvi favorit CSM Bukarešta, Nykoebing in Krim jih imata po šest, Vistal Gdynia pa je brez točk in možnosti za preboj v drugi del.

Članki iz rubrike