pia fotka Odkrito.si

Zakaj je izginila seksi vremenarka Pia Škofic?

Sanja Grohar s fantom_osebni arhiv Svet24.si

FOTO: Poročila se bo letos poleti v Sloveniji

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. aprila

dva vzporedno, kolesarji Svet24.si

Čigave so ceste? Kolesarji sami krivi za nesreče?

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

moški Njena.si

Šok: 'Oče' devetih otrok izvedel, da je neploden!

Natalija Gros Njena.si

Natalija Gros pokazala svojega moškega

STA
STA
0 19.05.2017 12:35:11

Prošt in Bezjak naskakujeta pokal EHF

Arsen Perić
Nemški Göppingen bo konec tega tedna gostil zaključni turnir četverice v rokometnem evropskem pokalu EHF. Na njem bodo nastopile kar tri nemške ekipe, poleg domačega Göppingena slovenskega vratarja Primoža Prošta in Magdeburga Marka Bezjaka se je na final-four uvrstil tudi Füchse iz Berlina, četrti predstavnik pa je francoski Saint-Raphael.

Igra kroglic je določila, da se bosta Prošt in Bezjak pomerila že v polfinalu. V nemškem prvenstvu bolje kaže Magdeburgu, ki je trenutno na petem mestu, medtem ko je Göppingen 12. v 18-članski ligi, a tekme na izločanje so druga zgodba, ob tem pa ima Göppingen prednost domačega igrišča.

V drugem polfinalu je absolutni favorit Füchse iz Berlina, ki se bo pomeril s Saint-Raphaelom. Obe ekipi sta se v tej sezoni pomerili že v skupinskem delu tekmovanja. V nemški prestolnici je slavil Füchse s 33:31, na Azurni obali pa Saint-Raphael s 27:21, a so Nemci igrali z rezervno zasedbo. V skupini A je nastopila tudi Ribnica, na šestih tekmah pa je doživela ravno toliko porazov. Ob dveh z letošnjima polfinalistoma pokala EHF je dvakrat klonila tudi proti danskemu Gudmeju.

Magdeburg in Göppingen sta doslej po trikrat zmagala v pokalu EHF. Magdeburg je slavil v letih 1999, 2001 in 2007, Göppingen pa v letih 2011, 2012 in 2016. Leta 2006 je v finalu klonil proti nemškemu Lemgu, medtem ko je Füchse Berlin slavil na zaključnem turnirju v Berlinu leta 2015. Na tem turnirju so nastopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja in osvojili četrto mesto.

* Spored zaključnega turnirja v Göppingenu:
- sobota, 20. maj:
- polfinale:
15.00 Magdeburg - Göppingen
17.45 Saint-Raphael - Füchse Berlin

- nedelja, 21. maj:
14.30 tekma za 3. mesto
17.00 finale

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike