Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
14.11.2015 14:38:59
Deli članek:

Liga prvakinj: Nina ne čuti bremena

alesfevzer.com

Krimovke danes ob 17. uri čaka obračun 5. kroga lige prvakinj, ko bodo gostovale pri romunski ekipi Baia Mare. V vlogi prve organizatorke igre se je znašla še ne 20-letna Nina Zulić, ki ni v sorodu z nekdanjim nogometašem Olimpije Samirjem Zulićem.

S kakšnimi ambicijami so se Ljubljančanke odpravile v Romunijo, smo pobarali še ne dvajsetletno Zulićevo. "V prvi vrsti se hočemo dokazati in pokazati, da naša dobra igra v Larviku ni bila zgolj naključje. Če bomo ponovile takšno igro in igrale s srcem, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata," pravi zunanja igralka, ki do te sezone v ekipi ni imela pomembne vloge, zdaj pa je praktično čez noč postala vodilna organizatorka igre.

In kako se spoprijema z novo vlogo? "Vsaka mlada igralka, ki se še razvija, ima veliko motiva in želje, da postane boljša in da dobi vodilno vlogo v ekipi. Če se ponudi takšna priložnost, je seveda zelo dobro, če jo izkoristiš in odigraš brez pritiskov. To je torej lahko samo prednost," pravi 170 centimetrov visoka Ljubljančanka, ki nove vloge ne občuti kot breme. "Ne, nikakor ne. V ekipi in na splošno v klubu se super počutim. Kakorkoli so težki časi, si med seboj pomagamo ter skušamo vsako tekmo odigrati po najboljših močeh. Pri tem bi izpostavila naši vratarki Sergejo Stefanišin in Mišo Marinček, ki imata veliko izkušenj in sta vedno na voljo za kakšen nasvet."

Je položaj, ki ga igra v napadu in tudi v obrambi, tisti, ki ji najbolj ustreza? "Na tem mestu igram že od mladih nog. Ta vloga mi tudi najbolj ustreza in jo skušam odigrati najbolje, kot je mogoče."

Ljubljančanke so po štirih krogih podobno kot Hypo in Lublin še brez osvojene točke. Ali serija porazov v ligi prvakinj deluje destimulativno? "Zavedamo se, kakšno je realno stanje, vsaka pa si po tiho želi vsaj ene zmage. Če bi to pomenilo uvrstitev v drugi krog, toliko bolje. Na zadnji tekmi z Larvikom smo pokazale, da se lahko kosamo s prav vsako ekipo. Zaradi porazov pa ni negativnega vzdušja. Za vsako od nas so te tekme zelo dragocena izkušnja," še dodaja Zulićeva, ki je "Krimovo dete". "Res je, v tem klubu treniram in igram že od majhnega in trenutno ne razmišljam, da bi šla kam drugam. S klubom imam še petletno pogodbo. Ne vem, kaj me še čaka v prihodnosti, čeprav bi nekoč rada igrala in imela pomembno vlogo tudi v kakšnem 'svetovnem' klubu. No, pustimo času čas."

Na gostovanju pri romunski ekipi, ki je v Stožicah slavila s 33:27, kar je njena edina zmaga, najverjetneje zaradi težav s kolenom Mirjeta Bajramoska še ne bo nastopila. Več možnosti je za nastop krožne napadalke Aneje Beganović, še precej časa pa v ekipi ne bo Vesne Milanović Litre in Lare Hrnčič.