Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
19.09.2015 12:18:42
Deli članek:

Ni prostora za spodrsljaj

rk celje

Zdesetkana in zdravstveno načeta celjska odprava je včeraj zgodaj popoldne prispela v štirinajstmilijonski Carigrad, kjer jo danes čaka obračun z na papirju najšibkejšo zasedbo skupine A.

Če je Celje Pivovarna Laško (še vedno) rokometna blagovna znamka, je rokometni oddelek športne družine Bešiktaša brez tradicije, brez vidnih rezultatov in brez ugleda ter kot tak v marsikaterem pogledu slepi potnik v elitnem domu lige prvakov. Nekakšen vsiljivec, ki ima neke druge argumente, a o tem je bilo prelitega že dovolj črnila. Danes bo ta, na igrišču nevaren turško-balkanski koktajl prva ovira na poti do osmine finala, po nenadejani zmagi Zagreba nad Kielom pa dve točki že spadata v rubriko nujno. Lahko bi zapisali, da ni prostora za spodrsljaj.

Z VSEMI ŽAVBAMI NAMAZANI
Pot do uspeha na obali Marmanskega morja bo sicer vse prej kot lahka, tudi zaradi vzdušja, ki ga znajo pripraviti tamkajšnji, v prvi vrsti sicer nogometni navijači, in zaradi v zadnjih dneh že večkrat omenjenega zdravstvenega seznama. Na njem je namreč precej imen, med drugim tudi Ivan Gajić, in na gostovanju v Turčiji bosta vratarski tandem tvorila Urban Lesjak in komaj 16-letni debitant Gašper Dobaj. Da bo seveda breme pri tem padlo predvsem na Lesijeva ramena, najbrž ni treba pisati. "Na vsako tekmo, ki nas čaka, se pripravljamo enako. To velja tudi zame, ne delam razlik, morda bo zdaj z Ivanovo odsotnostjo name res padlo malce več odgovornosti, kar bo prisotno predvsem v podzavesti, vendar sem prepričan, da bom to obrnil sebi v prid in ekipi," se 25-letnik, za katerega bo to peta sezona v ligi prvakov, z dodatnimi obveznostmi in odgovornostjo ne obremenjuje preveč.

In če je v tem času okusil moč in srčni utrip že marsikaterega evropskega moštva, bo to prvi obračun s turškim prvakom, kar pa ni nič nenavadnega. Bešiktaš se je namreč šele lani prvič prebil v skupinski del, pred tem pa sedemkrat obstal že v kvalifikacijah. Toda v zadnjih letih so s pomočjo oziroma pod pokroviteljstvom energijskega giganta Mogaza precej povečali vlaganja, v Bosporju pa se je posledično zbrala pestra druščina, v kateri imajo glavno besedo rokometaši s hribovitega Balkana. "So čvrsta in z vsemi mažami namazana ekipa, saj jo sestavljajo igralci, ki so v rokometu doživeli že marsikaj. Moramo se dobro pripraviti, naša prednost je v mladosti, predrznosti, že v preteklosti smo dokazali, da lahko igramo z vsakomer. Prikazati moramo našo prepoznavno, čvrsto igro v obrambi in nato prek hitre tranzicije igro, ki prinaša rezultate," je še pristavil čuvaj celjske mreže.

RAZGOR POD DROBNOGLEDOM
Tudi na ramena vedno koristnega Davida Razgorja bo tokrat padlo precej večje breme. Prvi organizator igre in, upamo si trditi, največja zvezda ekipe Miha Zarabec je vse tri prvenstvene tekme spremljal s klopi. Tudi danes bo Zaro v najboljšem primeru dobil nekaj minut, morda kakšno sedemmetrovko, saj Branko Tamše ne namerava riniti z glavo skozi zid oziroma se poigravati z zdravjem igralca. Razgor bo namesto v nekajminutnih epizodah posledično tokrat v glavni vlogi in prvi dirigent igre pivovarjev.

"Za nami so že tri oziroma štiri tekme, kar pomeni, da smo se že malce utekli, uigrali. Tudi težave nas spremljajo skozi celotno pripravljalno obdobje in smo jih že vajeni. Morda bo prav to ena izmed naših prednosti, kajti v podzavesti tudi oni morda malce računajo, da bomo zdesetkani lažji nasprotnik. A za nas ni razlik, na vsako tekmo gremo enako, takšen cilj pa bomo imeli tudi v Turčiji, kjer lahko z našo dobro obrambo in hitrim prehodom ustvarimo razliko, seveda pa se tega gotovo zavedajo tudi domačini," meni mlajši od bratov Razgor, ki pa bo v nasprotju s starejšim bratom Simonom (Meškov Brest) v letošnji sezoni igral v elitnem delu lige prvakov.


SKUPINA A

Zagreb – Kiel 29:22 (13:11)
Wisla – Veszprem (danes, 16.00)
Bešiktaš – Celje PL (danes, 17.00)
Flensburg – Paris SG (danes, 17.30)


SKUPINA B

Kristianstad – Kolding 33:26 (16.10)
Szeged – Kielce (jutri, 16.30)
Montpellier – Vardar (jutri, 17.00)
RN Löwen – Barcelona (jutri, 19.30)


SKUPINA C

Č. medvedi – La Rioja 27:26 (13:13)
Meškov – Vojvodina (danes, 17.00)
Porto – Tatran (danes, 19.00)


SKUPINA D

Kadetten – Elverum 30:31 (15:16)
Motor Z. – Metalurg (danes, 17.30)
Skjern – Baia Mare (jutri, 16.50)