Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
08.05.2014 18:14:24
Deli članek:

Debitant, povratnik in veteran

Nikola Miljković

Še en v izborih naj, ki se vrstijo proti koncu sezone, a ta ima posebno veljavo, saj poteka pod okriljem EHF in se izbira najboljše iz najboljšega klubskega tekmovanja. V jagodnem izboru se je znašla tudi trojica slovenskih rokometašev, za all -stars postavo letošnje lige prvakov namreč kandidirajo Staš Skube, Gašper Marguč in Renato Vugrinec.

Končno besedo bodo/boste imeli ljubitelji rokometa, ki lahko svoj glas na spletni strani EHF oddajo/oddate do vključno 28. maja. EHF je na vsakem igralnem položaju izbor zožila na štiri imena, ki so po njenem mnenju najbolj zaznamovala iztekajočo se sezono lige prvakov.

Mojster pri mojstru torej, najboljše, kar lahko ponudi rokomet na stari celini, med njimi pa tudi lucidni velenjski organizator igre Staš Skube, ki je v svojem debitantskem nastopu (!) v tem tekmovanju rokometni Evropi nemalokrat vzel sapo. Štirikrat v postavi kroga, njegove miniature so bile vedno znova nominirane za poteze tedna, Gorenje je tudi ali pa predvsem po njegovi zaslugi kljub vsem pričakovanjem prilezlo vse do osmine finala. Ob vsem naštetem je jasno, zakaj je pristal v eminentni družbi, ob Hansenu, Atmanu in Mensah Larsenu. V svoji prvi sezoni v tem tekmovanju, to je treba še enkrat poudariti.

Gašper Marguč je po drugi strani že stari znanec tega izbora, tudi lani se je namreč znašel med četverico kandidatov na desnem krilu. Sijajen realizator, hitrih nog in ubijalske levice, s široko paleto različnih strelov. Še vedno je na tretjem mestu lestvice strelcev, pa čeprav se je Celje poslovilo »že« v osmini finala. Lani je povzročal sive lase velikemu Titiju Omeyerju, letos ga bo še dolgo pomnil Mattias Andersson. Morda je še (naj)večje priznanje, nedvomno bolj kot pričujoči izbor, prišlo v podobi prestopa v veliki Vezsprem.

In potem je tu še Renato Vugrinec, (super)veteran, ki je na papirju skromno zasedbo Metalurga privlekel vse do četrtfinala. V Skopju bi mu lahko postavili spomenik, je najboljši strelec LP, v povprečju je zabijal skoraj sedemkrat na tekmo, zdaj si bo znova nadel reprezentančni dres - resda ne slovenskega - in vse to pri rosnih 39. Da doživlja drugo pomlad, je milo rečeno. Mojster ostane mojster.

V obuditev spomina, lani so bili v najboljšo postavo LP izbrani Darko Stanić (Metalurg), Anders Eggert (Flensburg), Filip Jicha (Kiel), Julen Aguinagalde (Atletico), Daniel Narcisse (Kiel), Laszlo Nagy (Veszprem), Ivan Čupić (Kielce) in Timuzsin Schuch (Veszprem) kot obrambni specialist.

VRATARJI

Niklas Landin (Dan/RN Löwen)
Danijel Šarić (BiH/Barcelona)
Mattias Andersson (Šve/Flensburg)
Darko Stanić (Srb/Metalurg)


LEVA KRILA

Uwe Gensheimer (Nem/RN Löwen)
Anders Eggert (Dan/Flensburg)
Gudjon Valur Sigurdsson (Isl/Kiel)
Timur Dibirov (Rus/Vardar)


LEVI ZUNANJI

Filip Jicha (Češ/Kiel)
Nikola Karabatić (Fra/Barcelona)
Momir Ilić (Srb/Veszprem)
Michal Jurecki (Pol/Kielce)


SREDNJI ZUNANJI

Staš Skube (Slo/Gorenje)
Mikkel Hansen (Dan/PSG)
Pavel Atman (Rus/Metalurg)
Mads Mensah Larsen (Dan/Aalborg)


DESNI ZUNANJI

Marko Vujin (Srb/Kiel)
Renato Vugrinec (Slo/Metalurg)
Alexander Petersson (Isl/RN Löwen)
Kiril Lazarov (Mkd/Barcelona)


DESNA KRILA

Valentin Ghionea (Rom/Wisla)
Luc Abalo (Fra/PSG)
Gašper Marguč (Slo/Celje PL)
Patrick Groetzki (Nem/RN Löwen)


KROŽNI NAPADALCI

Bjarte Myrhol (Nor/RN Löwen)
Jesper Noddesbo (Dan/Barcelona)
Julen Aguinagalde (Špa/Kielce)
Renato Sulić (Hrv/Veszprem)


OBRAMBNI IGRALCI

Viran Morros (Špa/Barcelona)
Timuszin Schuch (Mad/Veszprem)
Jakov Gojun (Hrv/PSG)
Lars Jorgensen (Dan/KIF Kolding)