IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

Dragan Kojić Keba in Severina Svet24.si

Severinin tast razkril družinske skrivnosti

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

tomica banfic Svet24.si

Očarljivi Hrvat, ki je omrežil vse Slovenke

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma spakiral kovčke in zapustil Slovenijo

Robert Balantič
Robert Balantič
0 17.03.2016 17:56:43

Kako drugačen je Darko Milanič?

Drago Wernig - TAKA
Primorski strokovnjak se je svojega drugega obdobja pod Kalvarijo lotil nekoliko drugače. Ali pač ne?

Od odhoda do vrnitve nekdanjega kapetana slovenske reprezentance pod Kalvarijo so minili natanko 1003 dnevi. V prvem obdobju med vijoličastimi smo Darka Milaniča spoznali do potankosti. Miren, strokoven, preudaren, delaven ... S takšnimi in podobnimi pridevniki smo označevali in opisovali primorskega strokovnjaka. In v prvi vrsti kot velikega profesionalca, ki ga niso spremenile niti številne lovorike. V komunikaciji z drugimi je bil vedno previden in precej zadržan, ohranjal je distanco. Na neki način tudi do navijačev, ki morda zaradi tega najtrofejnejšega trenerja niso vzeli za svojega. Ko se je na začetku junija 2013 nepričakovano odločil za odhod, v mestu ob Dravi solze niso tekle v potokih.
Potem ko je nekaj časa zavračal prošnje za intervju, sem ga poleti obiskal v Gradcu, kjer s svojo družino preživi največ časa. Iz oči v oči sva se spet srečala po daljšem času in nemudoma sem dobil občutek, da sem se družil z drugačnim Darkom Milaničem, kot sem ga (s)poznal v Ljudskem vrtu. Po izkušnjah v Sturmu in Leedsu je bil sproščen, nasmejan, o najpomembnejši postranski stvari se je bil pripravljen pogovarjati ure in ure. Na tak in drugačen način. Resno ali nekoliko manj resno.
Priznam, da sem pričakoval vse kaj drugega. Tudi zato, ker se angleška zgodba zanj ni razpletla po želenem scenariju. Ga je okrepila (tudi samozavest) že ponudba tako uglednega kluba z dolgo in bogato tradicijo? Priti na Elland Road vendarle ni mačji kašelj, obenem seveda ni izključeno, da se je njegovo stanje duha spremenilo zaradi stanja na bančnem računu. Saj ne, da prej ne bi bil finančno preskrbljen, ampak v zibelki nogometa se vrtijo astronomski zneski. Ali pa je bil morda takšen zato, ker je bil na dopustu ter ni čutil pritiska vsakdanjega dela in rezultata?
Pravega odgovora nisem našel, zato me je nadvse zanimalo, kakšen bo Darko Milanič po vrnitvi v štajersko prestolnico. Se bo vrnil v nekdanje okvire ali se je zares spremenil? Mogoče je za takšne ocene vendarle prezgodaj, toda kljub temu se preprosto ne morem znebiti občutka, da se je spremenil in da je res drugačen. V komunikaciji in tudi sicer je precej bolj sproščen, prav tako je zaznati večjo mero odločnosti in v napovedih pred tekmo predrznosti, hkrati izžareva energijo, ki bi jo lahko pripisali tudi lakoti po vnovičnem delu. In skoraj gotovo je boljši trener, kot je bil ...

Članki iz rubrike