DetoxJoga-2850 Dobra karma

Nekateri smo za vroče – in z ukročenim egom

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

sabina-mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: 'Našla sem ljubezen svojega ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 17.03.2016 17:56:43

Kako drugačen je Darko Milanič?

Drago Wernig - TAKA
Primorski strokovnjak se je svojega drugega obdobja pod Kalvarijo lotil nekoliko drugače. Ali pač ne?

Od odhoda do vrnitve nekdanjega kapetana slovenske reprezentance pod Kalvarijo so minili natanko 1003 dnevi. V prvem obdobju med vijoličastimi smo Darka Milaniča spoznali do potankosti. Miren, strokoven, preudaren, delaven ... S takšnimi in podobnimi pridevniki smo označevali in opisovali primorskega strokovnjaka. In v prvi vrsti kot velikega profesionalca, ki ga niso spremenile niti številne lovorike. V komunikaciji z drugimi je bil vedno previden in precej zadržan, ohranjal je distanco. Na neki način tudi do navijačev, ki morda zaradi tega najtrofejnejšega trenerja niso vzeli za svojega. Ko se je na začetku junija 2013 nepričakovano odločil za odhod, v mestu ob Dravi solze niso tekle v potokih.
Potem ko je nekaj časa zavračal prošnje za intervju, sem ga poleti obiskal v Gradcu, kjer s svojo družino preživi največ časa. Iz oči v oči sva se spet srečala po daljšem času in nemudoma sem dobil občutek, da sem se družil z drugačnim Darkom Milaničem, kot sem ga (s)poznal v Ljudskem vrtu. Po izkušnjah v Sturmu in Leedsu je bil sproščen, nasmejan, o najpomembnejši postranski stvari se je bil pripravljen pogovarjati ure in ure. Na tak in drugačen način. Resno ali nekoliko manj resno.
Priznam, da sem pričakoval vse kaj drugega. Tudi zato, ker se angleška zgodba zanj ni razpletla po želenem scenariju. Ga je okrepila (tudi samozavest) že ponudba tako uglednega kluba z dolgo in bogato tradicijo? Priti na Elland Road vendarle ni mačji kašelj, obenem seveda ni izključeno, da se je njegovo stanje duha spremenilo zaradi stanja na bančnem računu. Saj ne, da prej ne bi bil finančno preskrbljen, ampak v zibelki nogometa se vrtijo astronomski zneski. Ali pa je bil morda takšen zato, ker je bil na dopustu ter ni čutil pritiska vsakdanjega dela in rezultata?
Pravega odgovora nisem našel, zato me je nadvse zanimalo, kakšen bo Darko Milanič po vrnitvi v štajersko prestolnico. Se bo vrnil v nekdanje okvire ali se je zares spremenil? Mogoče je za takšne ocene vendarle prezgodaj, toda kljub temu se preprosto ne morem znebiti občutka, da se je spremenil in da je res drugačen. V komunikaciji in tudi sicer je precej bolj sproščen, prav tako je zaznati večjo mero odločnosti in v napovedih pred tekmo predrznosti, hkrati izžareva energijo, ki bi jo lahko pripisali tudi lakoti po vnovičnem delu. In skoraj gotovo je boljši trener, kot je bil ...

Članki iz rubrike