Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
18.08.2024 11:34:01
Deli članek:

Ko tesen zaveznik tvojega sovražnika postane tvoj glavni argument Plus

V času olimpijskih iger je nekoč davno, tako vsaj pravijo, nehalo rožljati celo orožje. Danes temu seveda ni tako. Olimpijski mir je že dolgo le še olimpijski mit. Ne le to, danes so olimpijske igre tudi še ena sijajna priložnost in še en razlog, da se delimo in prerekamo.

Pariz je ponudil kar nekaj priložnosti za kaj takšnega. Komaj se je dobro polegel prah po otvoritvi in tisti zadnji večerji, ki to bojda sploh ni bila, že s(m)o dobili novo kost za glodanje. Ime ji je Imane Khelif. Ko je bila otrok, so ji govorili, da ne more boksati, ker je ženska. Zdaj ji govorijo, da ne more boksati, ker ni ženska.

Stampedo se je sprožil kmalu po tistem, ko je tista Italijanka po 46 sekundah vrgla brisačo v ring in planila v jok. Po Alžirki so udrihali kot bo boksarski vreči. Figurativno rečeno. Seveda so na vlak skočili številni, svoje »strokovno« mnenje so v naslednjih urah in dnevih na družbenih omrežjih podali levi in desni, rdeči in beli. Moški in ženske. Donald Trump, JK Rowling, Elon Musk, Martina Navratilova, italijanska premierka Giorgia Meloni ... Janez Janša, Nataša Pirc Musar, Zmago Jelinčič, Žan Mahnič …