državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 16.03.2015 17:32:30

Odgovor na vprašanje

Reuters
Edino vprašanje, ki je v ženskem alpskem smučanju trenutno aktualno, je, ali je Tina Maze že izgubila boj z Anno Fenninger za veliki kristalni globus?

Večina ljudi v Sloveniji si je sama dala odgovor na to vprašanje in pri večini je bil odgovor – da, Tina Maze je že izgubila boj z Anno Fenninger za najbolj zaželeno lovoriko v alpskem smučanju.

Glede na zadnji tekmi v švedskem Åreju in vse okoliščine, ki so pripeljale do, za Tino, slabih rezultatov, bi jim celo težko oporekal. Toda vedno sem skušal na vse stvari gledati z malce drugačnega zornega kota. Moj pogled na pol steklenice piva je tak, da je ta napol polna in ne napol prazna. In moje mnenje je, da Tina še zdaleč ni izgubila boja za naslov najboljše smučarke na svetu.

Življenje me je izučilo, da ni nikoli konec, dokler ni res konec, ali kakor so to lepo povedali Američani It ain't over till the fat lady sings (ni konec, dokler ne zapoje debela gospa).


Tina si je precej zmanjšala možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa, nikakor pa jih ni vseh izgubila. Nasprotno, še vedno ima kar veliko možnosti, da na koncu dvigne veliki pokal. Teoretično seveda veliko več kot praktično, pa vendarle.

Še vedno menim, da Tina lahko osvoji veliki kristalni globus. Kolikor jo poznam, verjamem, da lahko iz sebe iztisne še zadnje atome moči in v svoji zadnji sezoni naredi piko na i izjemni karieri. Verjamem, da bo naredila vse, in upam, da bo na koncu premagala Anno. "Skrbi" me le ena stvar – Tinino zdravstveno stanje. Upam, da bodo v ekipi aMaze poskrbeli za svojo tekmovalko, da bo zdravnik poskrbel, da bo Korošica lahko smučala vsaj približno tako, kot zna.

Mislim, da je problem odgovora na vprašanje v nas samih. Vsaj v večini nas. Od Tine zahtevamo samo zmage – na tekmah, v skupnem seštevku, na svetovnem prvenstvu, na olimpijskih igrah. Na vse skupaj moramo gledati malce drugače – ne zahtevati, ampak stiskati pesti, da našemu športniku uspe (ali pa ne, če nam je vseeno ali pa če navijamo za nekoga drugega, do česar imamo vso pravico). Vedeti moramo, da je športniku, v tem primeru Tini, najtežje. Veliko bolj kot vsi slovenski navijači si Tina želi, da bi osvojila kristalni globus. Predvsem pa si Tina najbolj želi, da bi se lahko zdrava kosala z Anno na zadnjih štirih tekmah.

Ali bo Mazejeva v nedeljo dvignila veliki kristalni globus ali ne, bomo šele videli. Ne moremo pa štiri tekme pred koncem narediti križ čez njo in resignirano zamahniti z roko. Šport, posebej pa smučanje, je precej nepredvidljiv, saj lahko že ena sama napaka situacijo obrne popolnoma na glavo.

Članki iz rubrike