018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
40 01.12.2017 10:40:01

Norčevanje iz Ljubljančanov do nadaljnjega prepovedano!

alesfevzer.com
Ponosno se tolčejo po prsih. "Mi smo Maribor!" pravijo. "Mi smo najbolj nogometno mesto v Sloveniji!" dodajajo.

Ne bom oporekal. Maribor je najbolj nogometno mesto v Sloveniji, o tem ni nobenega dvoma. Saj je nekako logično. Vijoličasti klub je pač najuspešnejši nogometni kolektiv v Sloveniji, z večkratnimi uvrstitvami v ligo prvakov in ligo Europa. Jasno je, da je kot tak najbolj zanimiv, da je kot takšen ponos svojega mesta in da ima kot tak zagotovljeno določeno število gledalcev na vsaki tekmi. Vendar pa je sredin pokalni večni derbi pokazal, da Maribor ni tako zelo nogometno mesto, kot misli, da je.

Ničkolikokrat so se Mariborčani norčevali iz praznih tribun Stožic. Češ, da je za Olimpijo, klub iz prestolnice, sramotno, kako malo gledalcev ima na tekmah. In v svojem norčevanju so imeli prav. Obisk tekem zeleno-belih je zares porazen. Gledalcev je veliko premalo. Ko je pred več kot tremi leti v Stožicah gostoval londonski Chelsea, se je na prijateljski tekmi zbralo skoraj 16 tisoč gledalcev. Kar so Štajerci izkoristili za še eno posmehovanje. V slogu: »Poglejte to, Ljubljančani gredo gledat slavnega tekmeca, lastna ekipa jih prav nič ne briga.« No, po sredinem pokalnem večnem derbiju bi moralo pred Ljudskim vrtom z velikimi tiskanimi črkami pisati NORČEVANJE IZ LJUBLJANČANOV DO NADALJNJEGA PREPOVEDANO! To, da je bilo v sredo pod Kalvarijo čez palec toliko ljudi, kot jih je odšlo na gostovanje na Anfield, je sramota brez primere …Vse kaže, da so tudi Mariborčani postali takšni kot Ljubljančani. Da tudi oni na tekme hodijo bolj gledat tekmeca kot svoj klub. Kako sicer drugače pojasniti samo 3000 ljudi na stadionu? Na večnem derbiju?! Vreme je seveda prikladen izgovor, visok zaostanek s prve tekme prav tako. Toda veste kaj: nobenega od teh izgovorov ne kupim, ker bo že naslednjo sredo stadion proti Sevilli poln. Pa čeprav Maribor nima nobenih možnosti več za napredovanje in četudi bo verjetno vreme podobno slabo, kot je bilo na večnem derbiju. Tudi mariborski navijači so se razvadili, to je neizpodbitno dejstvo.

In na tribunah je Maribor v sredo doživel največji poraz. Pravzaprav je na obeh pokalnih derbijih doživel velikanski poraz na tribunah. Že v Stožicah je bilo izjemno malo navijačev. Pa so izgovor našli v štajerskem novem letu. Da je martinovo?! Resno?! Dobro, tudi povratna tekma je bila odigrana na velik praznik. Na dan republike. Toda to je praznik nekdanje skupne države, ki ga že dolgo dolgo v Sloveniji ne slavimo več. Tako kot že dolgo dolgo tudi Mariborčani ne hodijo na stadion zaradi vijoličastih. Če bi, bi bile tribune precej bolj polne na prvenstvenih derbijih, na sredinem pokalnem pa bi moral Ljudski vrt pokati po šivih …

Značke: maribor, olimpija

Članki iz rubrike