reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 10.07.2015 11:46:30

Ne joči, Dallas

vszi
Čeprav se zdi, da je Dallas zaradi DeAndreja Jordana veliki poraženec poletne tržnice, pa navijačem Teličkov ni treba točiti krokodiljih solz, saj za to ni nobenega razloga.

Poteza centra Los Angeles Clippersov je nemoralna, gnila, smrdljiva, pa še kakšen pridevnik bi se našel. V svetu ameriške košarke pač veljajo določena pravila, v ligi NBA sta stisk roke in ustni dogovor sveta. Čeprav nista obvezujoča in tako košarkarjem dovoljujeta, da si vsi akterji, dokler dogovora ne zlijejo na papir, lahko še premislijo, pa so spremembe v zadnjem trenutku zelo nezaželene in izjemno, izjemno redke. Tako ne preseneča, da so ameriški mediji zagnali vik in krik ob odločitvi DeAndreja Jordana, ki je ravnal zelo nemoralno.

Dallas je pač vse stavil na to, da v svoje vrste pripelje odličnega obrambnega centra. Verjeli so, da lahko z njim v prvi peterki znova pridejo v veliki finale. Ker so vse moči usmerili v Jordana, ki so mu ponudili najvišjo možno pogodbo, so izpustili sicer odličnega centra Tysona Chandlerja. In zdaj, ko si je DeAndre premislil, so ostali brez pravega centra za naslednjo sezono, s tem pa brez pravih možnosti za vidnejši rezultat. Dallasu bo sicer verjetno uspelo zbrati več kot 40 zmag, toda tudi če se jim uspe uvrstiti v končnico na zelo močnem zahodu, bodo težko prišli dlje kot do prvega kroga.



Jasno je torej, da je DeAndre Jordan s svojo potezo povsem »zafrknil« Dallas, toda kljub temu Telički ne bi smeli predolgo žalovati. Čeprav je Mark Cuban na glas govoril, da bi lahko bil Jordan njihov Shaquille O'Neal, pa so bile brez dvoma te sladke besede namenjene le za prepričevanje. Jordan namreč nikakor ne more biti prvi mož nobene košarkarske ekipe. Preprosto preveč je omejen v napadu, kjer točke v veliki meri dosega le z zabijanjem po "alley-oopih", da bi lahko bil vodja ekipe. Nekako se zdi, da lahko najbolje funkcionira v ekipi z odličnim organizatorjem igre, ki ga lahko hrani z žogami (boljšega od Chrisa Paula ni), in še enim košarkarjem, ki zna zabijati točke (Blake Griffin je odličen). Tretja violina v napadu, prva v obrambi, bi lahko rekli.

Zato Dallasu, ki bo kmalu potreboval novo prvo violino (Dirk Nowitzki se na njihovo žalost stara), Jordan vsaj čez sezono, dve, ne bo preveč koristil. In takrat bo Mark Cuban vesel, da ne bo dajal 20 milijonov dolarjev na sezono za tretjega igralca ekipe. To sezono bo lastnik Teličkov – in vsi navijači – pač moral potrpeti, že v naslednji pa lahko pričakujemo popoln napad na nekatere odlične proste igralce s Kevinom Durantom na čelu.

Članki iz rubrike