franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 17.02.2015 10:02:22

Pa je nazaj! A ne še čisto …

Reuters
Moram priznati, da nisem prevelik ljubitelj zime.

Veliko raje kot nošenje kape in šala, zmrzovanje ob temperaturah pod lediščem in hojo po snežni brozgi imam poletne temperature, sprehajanje v kratki majici s sončnimi očali na nosu in sedenje s prijatelji ob Ljubljanici ob srkanju ledeno hladnega piva.

Ni pa vreme edini razlog, zakaj mi zima ne diši najbolj. Veliko bolj od snežnega meteža – tistega pravega in tistega namišljenega, o katerem sem z največjo muko poslušal pred dvema tednoma – me moti dejstvo, da od sredine decembra pa vse do sredine februarja ni tekem v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Liga prvakov mi je manjkala, pogrešal sem jo bolj, kot Cristiano Ronaldo pogreša Irino.



Svojo mero nogometa sem sicer dobil ob spremljanju angleškega, španskega, francoskega in zadnja dva tedna tudi nemškega prvenstva, a vseeno, za nogometofila, kakršen sem jaz, je to premalo. Še toliko bolj, ker je bil nogomet v zadnjih dveh mesecih vsaj v Sloveniji zelo zapostavljen. Kapo dol slovenskim zimskim junakom – Tini Maze, Petru Prevcu in Filipu Flisarju, vsa čast tudi Hrvatu, ki nastopa za Slovenijo, Jakovu Faku, a čas je, da se smučarji, skakalci, biatlonci in ostali počasi umaknejo in naredijo prostor za šefa športov.

Za kralja vseh kraljev, ki se na veliko sceno vrača v svoji najmogočnejši obliki. V obliki tekem lige prvakov. Čeprav je evropskega premora konec, pa vseeno nisem najbolj zadovoljen. Na živce mi gre sprememba terminov tekem osmine finala. Zadnjih nekaj let je namreč osmina finala raztegnjena čez ves mesec. Seveda mi je jasno, zakaj je predsednik Uefe Michel Platini potegnil takšno potezo, denar je pač sveta vladar – in v nogometu ni nič drugače –, toda to v ničemer ne spremeni dejstva, da je za ljubitelje nogometa takšna sprememba izjemno nedobrodošla. Že od 15. decembra prejšnjega leta se navijači po vsem svetu sprašujejo, ali bo Borussia Dortmund proti Juventusu prikazala podobo doktorja Jekylla iz Evrope ali gospoda Hyda iz državnega prvenstva, ali bo Manchester Cityju na obračunu z Barcelono končno uspel preboj med nogometne velikane in ali bo brazilski branilec David Luiz ugnal svoj nekdanji klub, ki ga je prejšnje poletje prodal za rekordno odškodnino. Že od sredine decembra si postavljajo podobna vprašanja, toda na odgovore bodo morali čakati še dolgo. Zelo dolgo. Vsi četrtfinalisti bodo namreč znani šele 18. marca 2015. A kljub vsemu med ljubitelji nogometa v teh dneh vlada pozitivna energija, ne nazadnje je liga prvakov nazaj! Pa čeprav ne še čisto …

Članki iz rubrike