Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
05.08.2024 06:09:35
Deli članek:

Pred slovenskimi odbojkarji je že ob 9. uri tekma generacije! Pozor, prenos pa tokrat izjemoma na ...

alesfevzer.com

V središču ponedeljskih nastopov bodo vsekakor slovenski odbojkarji.

Na olimpijskih igrah v Parizu bo danes eden vrhuncev slovenske delegacije nastop odbojkarjev v četrtfinalu. Slovence že ob 9. uri čaka obračun s Poljsko. 

Slovenska zasedba je v skupini A dosegla tri zmage in zbrala osem točk, kar je zadoščalo za prvo mesto in tretje med skupno osmimi četrtfinalisti. Toda razplet v zahtevni skupini B je na skupno šesto mesto postavil Poljake, ki bodo zdaj izzvali slovenske odbojkarje. Tekma se bo začela ob zelo neugodnem terminu, a to Slovencev ne gane prav posebej. "Za četrtfinale olimpijskih iger ne bo problem ne motivacija ne zgodnje vstajanje," je zatrdil Jan Kozamernik, njegov soigralec na enakem položaju Alen Pajenk pa je dodal: "Mi nekako to že vse pričakujemo, saj smo v zadnjih desetih letih dali že dosti težkega skozi. Devetdesetodstotno sem pričakoval ta termin. Vsega hudega smo vajeni in niso nas mogli presenetiti s tem." Prenos tekme bo tokrat na prvem programu RTV Slovenija. 

Prav tako dopoldne kvalifikacije čakajo atlete Tino Šutej, Kristjana Čeha in Matica Iana Gučka.

Zvečer bodo ob 20. uri ekipni boj osmine finala igrali namiznoteniški igralci, ki se bodo merili s favorizirano Francijo. Na morju bodo znova jadrali Toni Vodišek, Žan Luka Zelko, Lin Pletikos ter Tina Mrak in Jakob Božič, v zaključnih bojih kajakaškega krosa pa bo nastopil Benjamin Savšek.


Danes bodo na igrah v Parizu podelili 20 kompletov odličij, sicer pa bodo na sporedu še številna druga tekmovanja, med drugim bodo nogometaši igrali polfinalni tekmi.