Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.08.2024 06:29:30
Deli članek:

Danes na OI: tekma, ki bo določila nadaljnjo usodo rokometašev, teniški spektakel in izjemna Neža

alesfevzer.com

Slovensko moško rokometno reprezentanco ob 14. uri na olimpijskih igrah v Parizu čaka zadnji obračun skupinskega dela, ko se bo z Nemci pomerila za prvo mesto v predtekmovalni skupini A. Dvoboj bo pomemben tudi v luči tekmeca v četrtfinalu. V večernem finalu na 50 m prosto bo nastopila tudi najboljša slovenska plavalka Neža Klančar.

Slovenija je na uvodni tekmi turnirja klonila proti Španiji, nato pa nanizala tri zaporedne zmage, proti Hrvaški, Švedski in Japonski, s čimer si je že pred zadnjim krogom skupinskega dela zagotovila uvrstitev med najboljših osem reprezentanc na letošnjih OI. Za prvo mesto v skupini se bo zdaj pomerila z Nemčijo. Po današnjih tekmah v obeh skupinah bo jasno, kdo se bo meril s kom v četrtfinalu, zato bo na tekmah mogoče prisotnega tudi nekaj taktiziranja.

Plavalka Neža Klančar je v današnji finale na 50 m prosto napredovala s časom 24,40, kar je tudi nov državni rekord.

Slovensko žensko kolesarsko reprezentanco z Eugenio Bujak in Uršo Pintar od 14. ure čaka cestna dirka. Cilji reprezentance sicer niso visoki, a si želi Bujak izboljšati uvrstitev iz Tokia, ko je bila 19.

V novi olimpijski disciplini kajakaški kros bo na sporedu osmina finala, v kateri se bodo merili tudi Peter Kauzer, Benjamin Savšek, Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar. Olimpijsko preizkušnjo bo začel tudi jadralec Toni Vodišek.

Deveti tekmovalni dan bodo v Parizu sicer podelili 20 kompletov odličij. Veliko pozornosti bosta požela zlasti finale moškega teka na 100 metrov in finalni teniški obračun med Srbom Novakom Đokovićem in Špancem Carlosom Alcarazom.