© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
22.07.2024 18:15:04
Deli članek:

Bo Tadej Pogačar tekmoval na olimpijskih igrah? Dvomov ni več, OKS je sporočil končno odločitev! (foto)

Profimedia

V četrtek se bodo začele prve preizkušnje na olimpijskih igrah v Parizu.

Še pred odprtjem iger je na sporedu že kar nekaj dogajanja, nas pa je po koncu Dirke po Franciji zanimalo, ali bo Tadej Pogačar, ki bi moral nastopiti na cestni dirki, na olimpijskih igrah nastopil.

Selektor slovenske moške kolesarske reprezentance Uroš Murn je razkril imena kolesarjev, ki bodo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu in Olimpijski komite Slovenije je sporočil, da našega šampiona ne bomo spremljali v Parizu.

Razlog, ki jga je OKS navedel pa prevelika utrujenost.

"Med kolesarji na OI žal ne bo Tadeja Pogačarja, ki je zaradi preutrujenosti odpovedal svoj nastop. Zamenjal ga bo reprezentančni kolega Domen Novak. Domnu želimo vse dobro in uspešno. Zmagovalcu dirke po Franciji ponovno čestitamo za še tretjo zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu ter upamo, da se dobro spočije in pripravi na naslednje nastope," je OKS zapisal na Instagramu.

Pred nekaj urami je italijanski spletni portal Quibicisport poročal, je Tadejev nastop na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu negotov. Oglasil se je namreč njegov agent Johnny Carera, ki je dejal: "Odločili se bomo v naslednjih dneh. Na svetovnem prvenstvu bo zagotovo nastopil, to je njegov drugi veliki cilj. Isto lahko rečem za Dirko po Lombardiji, nisem pa stoodstotno prepričan za olimpijske igre. Glede na njegov status bi moral naskakovati zmago, ampak gre za posebno dirko, časa za počitek pa malo."

V reprezentanci bodo tako Luka Mezgec, Domen Novak, Matej Mohorič in Jan Tratnik, ki bodo vsi tekmovali na cestni dirki, Tratnika pa čaka še vožnja na čas.

Petindvajsetletni Pogačar je pred tremi leti v Tokiu osvojil olimpijski bron v cestni dirki, je prvi na svetovni lestvici in je letos med drugim dobil tudi Dirko po Italiji, drugo največjo večetapno na svetu.

Veliko polemik se je pred tedni pojavilo tudi ob seznamu ženskih kolesark za OI, na katerem ni bilo Urške Žigart, Pogačarjeve zaročenke, ki je nedavno osvojila državna naslova tako v cestni dirki kot v kronometru, a se v olimpijsko reprezentanco, ki jo vodi selektor Gorazd Penko, ni prebila.

V slovenski olimpijski reprezentanci ni tudi olimpijskega prvaka v kronometru iz 2021 Primoža Rogliča, ki je manjkal že na prvem seznamu 90-članske rekordne olimpijske ekipe, ki jo je 8. julija imenoval izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije.