© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.07.2024 16:07:01
Deli članek:

Ameriško zastavo bo na odprtju olimpijskih iger nosil tudi LeBron James

Profimedia

Košarkar LeBron James bo eden izmed dneh nosilcev ameriškega zastave na odprtju olimpijskih iger v Parizu v petek. Devetintridesetletni zvezdnik bo tako postal prvi ameriški košarkar, ki ga je doletela čast zastavonoše.

Zvezdnik Los Angeles Lakers ima v svoji zbirki lovorik dve zlati olimpijski medalji iz Pekinga 2008 in Londona 2012 ter bron z debitantskega nastopa na igrah v Atenah 2004, pohvali pa se lahko tudi s štirimi šampionskimi prstani v najmočnejši košarkarski ligi NBA. LeBrona, ki je najboljši strelec lige, so štirikrat izbrali tudi za najkoristnejšega igralca lige.

Olimpijske igre v Parizu bodo njegove četrte. "Neverjetna čast je predstavljati ZDA na tem svetovnem odru, posebno v trenutku, ki lahko združi cel svet v eno. Šport ima moč, da nas poveže v eno, in ponosen sem, da sem del tega pomembnega trenutka," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa novico o tem, da bo zastavonoša, pospremil James.

James bo svojo partnerko pri nošenju zastave dobil v torek.

Mednarodni olimpijski komite je namreč pred olimpijskimi igrami v Tokiu odločil, da mora vsaka država imeti dve zastavonoši, moškega in žensko.

Petkovo slavnostjo odprtje bo prvo, ki ne bo potekalo na stadionu, ampak bodo športniki pluli z ladjami po reki Seni.

ZDA bo v Parizu zastopala močna 592-članska ekipa, uvodne slovesnosti pa naj bi se udeležilo okoli 350 ameriških športnikov.