sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 05.05.2024 20:21:51

Primorje še naprej diha za ovratnik vodilni Nafti v 2. SNL

Nogometaši Primorja so v 28. krogu 2. slovenske lige v Ajdovščini z 1:0 in golom Marka Guliča premagali zadnjeuvrščeni Fužinar. S tem Ajdovci ostajajo edini pravi tekmec Nafte za prvo mesto v ligi, ki vodi med prvoligaše, prav tako pa so zelo blizu končnemu drugemu mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za prvo ligo.

Primorje ima dva kroga pred koncem 56 točk, dve manj od Nafte. V zadnjih dveh krogih bodo Ajdovci gostili še Triglav in gostovali v Sežani, Lendavčani pa bodo gostovali v Dekanih in gostili Dravinjo.

Nov poraz pa so doživeli Beltinčani, ki so doma z 1:2 izgubili proti Iliriji. Medtem ko so se petouvrščeni gostitelji praktično poslovili od upov po prvih dveh mestih, pa so Ljubljančani z zmago pobegnili iz cone izpada. Ilirija ima zdaj na 13. mestu dve točki več od predzadnjega Tabora in štiri od zadnjeuvrščenega Fužinarja. Zadnji dve mesti pomenita izpad v nižjo ligo.

Danes je sicer še Tolmin s 4:1 odpravil Bistrico.

Nogometaši Gorice, ki imajo na tretjem mestu 52 točk, so v soboto v gosteh igrali 2:2 s sežanskim Taborom, medtem ko je v petek Nafta 1903 v Kranju z 2:1 premagala domači Triglav in lahko prvo mesto potrdi že v prihodnjem krogu v Dekanih.

V soboto sta se še Vitanest Bilje in Dravinja razšla brez golov, Brinje Grosuplje so na četrto mesto skočile po zmagi z 2:1 proti Krki, Rudar Velenje pa je z 1:0 odpravil Jadran Dekane.

Članki iz rubrike