sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 05.05.2024 14:22:03

Nekdanji igralec Dinama umira za rakom, tole si želi narediti pred smrtjo!

Profimedia
Srce parajoče.

Nekdanji vratar zagrebškega Dinama Georg Koch je lani tak čas zapustil klop nemškega tretjeligaša Viktorie Köln iz osebnih in zdravstvenih razlogov. Zdaj je v intervjuju za nemški Bild razkril, kakšni so ti razlogi. Rak. Neozdravljiv. Zdravniki so mu takrat napovedali celo samo še pol leta življenja, a 52-letni Nemec se je odločno postavil po robu zahrbtni bolezni. No, da boja ne more dobiti, se je že sprijaznil …

»Bolezen je neozdravljiva, umrl bom. Ampak Bog se še ni odločil, kdaj me bo vzel. Do takrat imam eno željo. Želel bi si pogledati še po eno tekmo vsakega kluba, za katere sem igral,« je v čustveni izpovedi povedal Koch.

Obiskati bo moral kar nekaj štadionov, saj je v svoji članski karieri igral za SpVgg Erkenschwick, Fortuno Düsseldorf, PSV Eindhoven, Arminio Bielefeld, Kaiserslautern, Energie Cottbus, Duisburg, v sezoni 2007/08 zagrebški Dinamo, pred koncem igralske kariere pa še za dunajski Rapid in Herford. Kariero je končal kmalu po tem, ko so huligani Rapidovega mestnega tekmeca v njegovo bližino vrgli petardo, kar mu je pustilo trajne posledice – bolečine v ušesih, težave z ravnotežjem, vrtoglavico, delno okvaro sluha. Zaradi tega se je tri leta kasneje odločil tožiti navijače.

Kot so zapisali pri Sportskih novostih je Koch v kratkem obdobju, ki ga je preživel na Maksimirju, sicer postal ljubljenec teh, kar je bil povsod, kjer je igral. Ker sta ga od nekdaj krasila optimizem in borbenost, zaradi česar se tudi tako uspešno bojuje z neozdravljivo boleznijo. »Nikad ne buš hodal sam,« so podporo Kochu v zagrebškem dialektu izrazili tudi pri Dinamu, kjer so mu v nemščini sporočili še, da so in bodo vedno z njim.

Značke: georg-koch, dinamo

Članki iz rubrike