stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 14.02.2024 10:04:24

Brutalno iskreno! Čeferin pojasnil, zakaj se poslavlja od Uefe, to so besede, ki dajo misliti!

Martin Metelko
Aleksander Čeferin se bo po koncu svojega tretjega mandata poslovil z mesta predsednika Uefe. Zakaj se je tako odločil, čeprav bi lahko dobil še en mandat?

Prvi mož Uefe Aleksander Čeferin je pred kratkim presenetil javnost, ko je sporočil, da se bo po koncu svojega tretjega mandata poslovil z mesta predsednika Evropske nogometne zveze. No kongresu v Parizu je tako razblinil vse dvome o svoji prihodnosti na čelu evropske zveze, leta 2027 bo dobil naslednika. Zakaj takšna odločitev, čeprav bi lahko nadaljeval še štiri leta.

"Vsaka organizacija potrebuje malce sveže krvi. Vesel sem, da imam tako močno podporo, da bi bil brez težav še enkrat izvoljen," je v pogovoru za Kanal A dejal Čeferin in dodal: "Po drugi strani pa sem kar malce utrujen. Stalno sem na poti, vsaj dvakrat tedensko sem na letalu. V trenutku, ko začutiš, da ti je včasih neprijetno iti od doma, moraš začeti razmišljati, do kdaj še. Jaz nisem odvisnik od funkcij, ne držim se jih kot nekateri drugi do zadnjega diha oziroma ko jih odstavijo. Ko ne čutiš več, ne čutiš več. Ampak tega ne bi želel prikazati dramatično, imam še dobra tri leta, v tem času lahko naredim še veliko dobrih stvari."

Značke: čeferin, uefa

Članki iz rubrike