Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.05.2023 06:51:57
Deli članek:

Prišel dan odločitve! Olimpija ali Maribor? Zanimivo bo še pred večernim vrhuncem!

m24.si

V Celju se bosta danes za pokalni naslov pomerila velika nogometna tekmeca Maribor in Olimpija.

Ljubljančani merijo na osvojitev dvojne krone, Mariborčani pa so odločeni, da jim to preprečijo in si v tej sezoni priigrajo vsaj eno lovoriko. Pred moškim finalom bo na sporedu ženski pokalni finale, ki prav tako ponuja derbi iz prvenstva.

Trenerja moških finalistov sta pred tekmo napovedala odprt boj ekip, ki sta se v tej sezoni srečala že štirikrat v državnem prvenstvu. Tako mariborski strateg Damir Krznar, s katerim je klub pred tekmo podaljšal sodelovanje do leta 2026, kot Olimpijin Albert Riera sta ocenila, da bosta o zmagovalcu odločale malenkosti.

Tekma se bo na stadionu Z'Dežele začela ob 20.30, pred tem bo ob 16.30 na sporedu finale ženskega pokala. V njem se bosta pomerili najboljši ekipi državnega prvenstva, Mura Nona in Olimpija.

Obe ekipi se pred pomembnim dvobojem soočata z organizacijskimi težavami. Pri Prekmurkah, ki tako kot Mariborčani merijo na deseti pokalni naslov, so v zadnjem obdobju vodilni zamenjali trenerja. Olimpiji pa skrbi pred tekmo za tretji zaporedni pokalni naslov povzroča zavrnitev tekmovalnih licenc za klub za prihodnjo sezono.