dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko-horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

STA
STA
0 06.05.2023 06:40:36

Sprejeti posebni ukrepi! Zaradi navijačev bo zdaj vse drugače!

Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprejela ukrepe, da bi povečala varnost navijačev in s tem preprečila ponovitev kaotičnih razmer v času lanskega finala lige prvakov.

Lani je 28. maja nastal kaos pri vstopu na stadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov med Liverpoolom in Real Madridom, ki je osvojil naslov.

Uefa je tedaj pojasnila, da je veliko število navijačev prišlo brez veljavnih vstopnic, francoska policija pa je sporočila, da je aretirala 105 oseb, 238 je bilo v neredih lažje poškodovanih. Tekma se je začela z več kot polurno zamudo.


Uefa je nato ustanovila posebno neodvisno skupino, ki je proučila težave na tekmi in pripravila priporočila. Vzpostavila je tudi dialog z evropskim združenjem navijačev (Fare).

Med drugim bodo izbrali in izurili ljudi, ki bodo skrbeli za povezave z navijači in za pomoč pri vstopih na stadione, ter postavili posebne informativne točke v zadnjem kilometru okrog stadiona, kjer bo finalna tekma.

Povečali bodo število varnostnikov, zdravstvenega osebja in označevalnih tabel, Uefa pa bo že precej pred tekmo začela aktivno sodelovati s kluboma, da bi se izognili težavam z vstopnicami.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike