zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

(bp)
(bp)
0 25.10.2022 10:49:13

Po čudovitem derbiju se nismo predali

NATAŠA IN IGOR KUPLJENIK
V petek je bil v Fazaneriji v Murski Soboti praznik ženskega nogometa. V osmem krogu ženske nogometne lige Triglav zdravje sta se na derbiju pomerila večna tekmeca ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana.

Nesporna favoritinja petkovega derbija je bila na lestvici prvouvrščena ekipa Pomurja. Ljubljančanke so po porazu na prvem avgustovskem derbiju in remiju v zadnjem krogu proti Radomljam v Pomurje prišle s petimi točkami zaostanka. Trener Zlatko Gabor se je moral pred tekmo soočiti s kratko rezervno klopjo, kar je bilo posledica poškodb in bolezni. Vsekakor pa je računal na svojo standardno prvo postavo, v kateri je zaradi pljučnice pogrešal Dašo Dolenšek in Vanjo Duronjić, ki jo v kratkem čaka operacija kolena in bo odsotna še nekaj mesecev oziroma je verjetno ta sezona zanjo že končana.

Spremljali smo odlično borbeno igro na obeh straneh. V prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali priložnosti, ki so do izteka ostale neizkoriščene. V drugem polčasu so povedle domačinke, kar pa belo-zelenih ni vrglo iz tira. Pritisk na nasprotnice je bil še večji, bilo je nekaj lepih priložnosti in eno od njih je izkoristila Sara Makovec ter poskrbela za izenačenje. Veselje Olimpije ni trajalo dolgo. Špela Kolbl je izkoristila napako Ljubljančank in povedla Pomurje v novo vodstvo, ki ga je obranilo do konca tekme.

Izjemna kulisa stadiona, na katerem domuje Mura, je napovedovala lepo tekmo. Zbralo se je precej gledalcev, po pričakovanjih so prevladovali domačini. Na trenutke so pozitivno športno vzdušje s sovražnimi vzkliki, uperjenimi proti nekdanjemu trenerju domače ekipe, motili posamezniki. Tovrstno obnašanje pove več o njih samih kot o tistem, ki mu je bilo to namenjeno. Tudi domačini, ki vedo, kaj je šport in športno navijanje, so se zgražali nad njimi in jih večkrat opozorili na neprimerno vedenje.

"Tekma v Fazaneriji je bila agresivna, borbena, napeta kot vsak dosedanji derbi med tema dvema ekipama. Oboje smo imele po nekaj priložnosti na vsaki strani. Pomurke so izkoristile eno več in se na koncu veselile zmage. Z igro smo na trenutke tekme lahko zadovoljne, na trenutke pa je bilo preveč napak, ki so nas na koncu stale točk. Zavedamo se, da smo zelo dobra ekipa, z dobrim trenerjem in v preostalem delu prvenstva moramo to dokazati tudi na igrišču. Za mene je bil ta derbi nekaj posebnega, saj sem po desetih letih igranja v Pomurju zaigrala prav proti njemu. Pred tekmo je bilo nekaj pozitivne treme, vendar je izginila ob prvem sodniškem žvižgu. Zelo sem vesela svojega zadetka, a ga iz spoštovanja do bivših soigralk nisem posebej proslavljala. Na žalost pa na tej tekmi ta zadetek ni bil dovolj za točke," je dejala Sara Makovec, edina strelka za Olimpijo.

Zlatko Gabor, glavni trener, je dodal: "Čestitam mojim dekletom za veliko željo. Bili smo boljša ekipa, a zaradi napak v ožji obrambi izgubili. Imeli smo lepe priložnosti, ki so bile plod dobre kombinatorne igre. Manjka nam še nekaj samozavesti. Mi gremo ponosno naprej. Po tem čudovitem derbiju se nismo predali, ker vemo, da smo dobra ekipa."

Svoje mnenje je podal tudi Boris Snedec, podpredsednik kluba: "Petkov derbi je spet pokazal, da sta to najboljši ekipi v državi, videli smo lepo kuliso in dobro ter zanimivo tekmo. Vseeno sem pričakoval boljše vzdušje na tribunah, predvsem več gledalcev in navijanja, zmotili pa so me posamezniki, ki ne spadajo na tribune stadionov in s svojim primitivizmom ne delajo usluge ženskemu nogometu ter športu na splošno. Obe ekipi sta prikazali dobro in borbeno igro, na koncu pa so zasluženo slavile Pomurke, za kar jim lahko športno čestitam. Našim dekletom ne moremo ničesar zameriti, prikazale so dobro, borbeno in všečno igro. Prepričan sem, da je to zadnji poraz v tem prvenstvu. Žal pa zdaj ne odločamo več sami o prvakinjah in čakamo spodrsljaj Pomurk, kar ne bo lahko. Znano je, da vse ekipe dajo proti Olimpiji 120 odstotkov na igrišču, ko pa nastopajo proti Pomurju, že pred tekmo obesijo belo zastavo. Njim zmaga ne prinese naslova, točke Pomurja pa ga Olimpiji vzamejo. Bo pa igrišče pokazalo svoje. Še naprej bomo z optimizmom šli naprej in verjamem, da nas bo ta poraz še bolj motiviral za delo v prihodnje."

V taboru Olimpije ostajajo optimistični in realni. O naslovu ne odločajo več sami, a kot pravijo, se ne predajajo. Ekipa je na tekmi pokazala velik napredek v primerjavi z avgustovskim derbijem. Zavedajo se, da jih čaka še veliko dela. Ostajajo osredotočeni na svoje dolgoročne cilje. Eden od ciljev je gotovo športni rezultat, ki mu pa niso podrejeni in od njega odvisni ostali cilji tega kluba. Gredo svojo pot. Porazi so del športa in razvoja. Končana je šele prva tretjina prvenstva. Do konca jesenskega dela prvenstva ŽNL jih čakajo še štiri tekme. Prva že v soboto, ko se bodo prvič v tej sezoni pomerili z ekipo Ptuja. 

Galerija

Članki iz rubrike