Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ro
ro
0 13.08.2022 22:13:20

Dekleta prvenstvo začela z derbijem, Pomurje prepričljiv boljše od Olimpije

Martin Metelko
Z zmagama za Pomurja Beltinci in Ljubljane sta se razpletli uvodni tekmi 31. sezone ženske lige Triglav Zdravje. V nedeljo še obračun v Velesovem, kjer pri Cerkljah gostuje Krim.

V uvodnem krogu ženskega prvenstva je bil kakopak v središču pozornosti derbi med Olimpijo in Pomurjem, v Šiški so prepričljivo slavile gostje. Bilo je 0:4 (0:2), na drugi sobotni tekmi je Ljubljana v gosteh s kar 7:0 (2:0) ugnala Primorje.

"Videli smo, da smo za kakovostni razred višje od Olimpije. Super smo odigrale, še več golov bi lahko zabile. Pa tudi bolj smo si želele te zmage, srce smo pustile na terenu," je bila vesela kapetanka Pomurja Špela Kolbl. "Najprej bi rad čestital puncam za zasluženo zmago. Končni rezultat je previsok. Olimpija je bila na trenutke celo boljša od nas, a v celoti smo bili boljši. Naš plus je, ker smo izkoristili svoje priložnosti," je bil bolj zadržan trener Beltinčank Zlatko Gabor.

"Opazno je, da so Pomurke načrtovale formo za kvalifikacije za ligo prvakinj. Bolj kot pa je bil naš problem, da nismo izkoristili začetnega presinga in dveh rumenih kartonov. Videlo pa se je tudi to, da so tekmice boljše telesno pripravljene," pa se je na dogajanje na zelenici ozrl trener Olimpije Matej Bajde.

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0:4 (0:2)
0:1 Kolbl (20.), 0:2 Rozmarič (40.), 0:3 Makovec (70.), 0:4 Vilčnik (81.)

Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana 0:7 (0:2)
0:1 Kastelec (18.), 0:2 Kastelec (19.), 0:3 Turk (58.), 0:4 Turk (66.), 0:5 Koprivnikar (71.), 0:6 Begić (83.), 0:7 Kastelec (84.)

olimpija pomurje mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike