evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ou
ou
0 21.03.2022 13:36:33

V pričakovanju velikega derbija: Naj se iskri, naj bo lep nogomet

NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Konec tedna, ki je pred nami, prinaša veliki derbi ŽNK Olimpije in tekmic iz Pomurja. Po uspešno opravljeni generalki preteklo nedeljo zmajčice jutri čaka druga od treh tekem, ki naj bi odločale o prvem mestu in naslovu državnih prvakinj, in sicer derbi proti ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Po zanesljivi zmagi v športnem parku Šiška nad tretjeuvrščeno ekipo ŽNK Radomlje s 4:1 zmajčice samozavestno, vendar spoštljivo pričakujejo jutrišnji obračun v Bratoncih. Glavni trener Miki Kondić je po prvi tekmi spomladanskega dela strnil vtise: »Prva prvenstvena zmaga in dosežen cilj. Celotno srečanje smo nadzirali s tem, da smo si prvi polčas želeli igre na sredini igrišča oziroma bližje našemu golu, v drugem pa na polovici nasprotnic. Tako smo preizkusili dve prvini in bili pri tem uspešni. Čestitke dekletom za odgovorno in učinkovito igro, a smo videli, da nekatera še niso popolnoma pripravljena; to me navdaja z optimizmom, da bodo punce kmalu dodale še nekaj več.«

Tekmo V ŠP Šiška si je ogledal tudi novi predsednik kluba Milan Mandarić in bil s prikazanim zadovoljen.

Trener Kondić ima pred jutrišnjim obračunom na voljo veliko kakovostnih igralk, za kakšno začetno postavo se bo odločil, pa je verjetno predmet taktične zamisli. V klubu nedeljsko tekmo že nestrpno pričakujejo. Teden so izkoristili še za zadnje priprave na nasprotnice. Trener Kondić je igralkam poskušal do zadnjih podrobnosti razložiti svoje taktične zamisli, ki bodo ob nesporni kakovosti ekipe pomemben delček v mozaiku za končni uspeh. Vsa dekleta so visoko motivirana in verjamejo v uspeh. Ekipi se med seboj zelo dobro poznata in zato ni pričakovati presenečenj.

V nedeljo bodo na igrišču najboljše igralke, kar jih v tem trenutku premore slovenski ženski nogomet z izjemo igralk, ki igrajo v tujini. Pričakujemo odlično nogometno predstavo obeh ekip. Zmajčice bodo šle na tekmo odločno in samozavestno, s spoštovanjem nasprotnika, saj na takih tekmah ni prostora za strah in podcenjevanje. V zeleno-belem taboru so pripravljeni in v pričakovanju, pomisleke imajo le nad kriterijem sojenja, s katerim na zadnjih nekaj derbijih niso imeli dobrih izkušenj. Naj spomnimo, da so na jesenskem derbiju v Ljubljani v kratkem času ostali brez dveh igralk, ki ste bili poškodovani po grobih prekrških gostujočih igralk; sodnik v nobenem od obeh primerov ni posegel po kartonu, čeprav je bila ena od igralk po udarcu s komolcem v glavo odpeljana v ljubljanski UKC.

Verjamejo in pričakujejo, da bo v imenu športa štajerska sodniška trojka sodila korektno, da bo kriterij sojenja enak za obe ekipi in da sodniki ne bodo podlegli provokacijam domače ekipe in navijačev, kot smo vajeni na takšnih tekmah. Želijo si le dobre nogometne predstave slovenskega ženskega nogometa, športnega vzdušja ter spoštljivega navijanja brez zmerljivk in žaljenja žensk na igrišču.



Pripravljene
Seveda so tudi večkratne državne prvakinje iz Pomurja dobro pripravljene na veliki slovenski derbi. Generalko so Pomurke odigrale v Ajdovščini proti domači ekipi Primorja in visoko zmagale s 14:0. »V pripravljalnem obdobju na igrišču nismo bili pravi. V Ajdovščini pa smo pokazali, da znamo in zmoremo, ko je to najbolj potrebno. Dekleta so odigrala zelo dober prvi polčas, v katerem so zabila kar devet golov in si ustvarila še veliko priložnosti. V drugem polčasu so igrala nekoliko slabše, toda še vedno na solidni ravni,« je bil realen trener Pomurk Marjan Rajbar.

Izkazala se je Sara Makovec, ki je dosegla štiri zadetke: »Nadaljevanje prvenstva smo začele z visoko zmago. Igrale smo svojo igro in nasprotnicam nismo dovolile, da bi zaključevale akcije. To je zelo dobra popotnica za nedeljski veliki derbi prvenstva.« V mestu burje je bila strelsko razpoložena tudi Lucija Kos, ki je domačo vratarko premagala trikrat. »Tekmo smo začele motivirano in odločno, saj smo hotele pokazati, da smo v pripravljalnem obdobju delale dobro. Po hitrem zadetku smo se sprostile in z lepimi akcijami prišle do visokega vodstva. Prava stvar za derbi,« je po prvi tekmi v spomladanskem delu razmišljala Kosova.

Mlajše zmajčice
Potem ko je bila pretekli vikend tekma kadetinj proti ŽNK Rogatec Šentjur preložena, so bile v tekmovanjih aktivne le deklice U-15. Mlade igralke so v Velesovem odigrale zaostalo tekmo jesenskega dela prvenstva proti vrstnicam ŽNK Cerklje. Deklice so morale priznati premoč favoriziranih nasprotnic in se domov vrnile brez osvojene točke. Zmajčice so nastopile v postavi: Neža Smuk, Mija Perpar, Lia Jasenc, Neja Selan, Nejla Kajtazović, Tanja Vukman, Maša Šegatin, Manca Hostnik, Maja Miljuš, Naja Hasanić in Eva Markovič. Častni zadetek za Olimpijo je zadela Lia Jasenc.

Že danes pa se tekmovanja nadaljujejo. Selekcija U-17 pod vodstvom trenerja Zalarja danes v dopoldanskih urah gostuje na obali pri ŽNK Gažon, deklice U-15 pod vodstvom Katarine Jagarinec pa jutri v ŠP Šiška pričakujejo mestne tekmice ŽNK Krim.

Članki iz rubrike