pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(bp)
(bp)
0 20.12.2021 12:58:36

Za letos je bilo dovolj

NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Jesenski del prvenstva v 1. SŽNL je končan. Zmajčice so se v četrtek zbrale na zadnjem treningu letos in se v decembrskem mrzlem večeru pod vodstvom trenerja Mikija Kondiča poslovile od igrišča.

Včeraj jim je uprava kluba pripravila zaključni večer, na katerem se jim je predsednik kluba v uvodu zahvalil za uspešno leto, v katerem so doživele le en poraz v prvenstvu in prvič v zgodovini kluba osvojile pokal NZS. Seveda so vse oči usmerjene v nadaljevanje sezone 2021/22, kjer imajo zmajčice odprte vse možnosti, da osvojijo dvojno lovoriko, kar bi bil naslednji zgodovinski mejnik kluba. Trener Kondić je igralkam predstavil plan dela in priprav na spomladanski del sezone in predvidene pripravljalne tekme.

Kratek pogled na iztekajoče se leto 2021 je lahko ŽNK Olimpiji v ponos ter spodbuda za nadaljevanje uspešnega dela in selekcioniranje ekipe. Ekipa je gojila napadalen in všečen nogomet ter na vseh tekmah razen eni, če štejemo pokal in prvenstvo, prepričljivo slavila. Na dvanajstih tekmah so dosegle kar 125 zadetkov oziroma povprečno več kot 10 zadetkov na posamezno tekmo. Na lestvici strelk med prvimi šestimi najboljšimi strelkami najdemo kar štiri zmajčice. Poleg Ane Milović, ki z 42 zadetki kraljuje na vrhu lestvice, so tu še Manja Rogan, Izabela Križaj in Tina Paliska. 

V tem delu sezone je priložnost, da zaigrajo med prvih enajst, dobilo veliko mlajših igralk. Mlade, obetavne zmajčice so se na tekmah, na katerih je Olimpija nastopila brez najboljših igralk, odlično vklopile v igro in pokazale veliko željo po dokazovanju, kar je največja pridobitev te sezone.

Poleg članske ekipe so se v jesenskem delu odlično predstavile tudi selekcije mladinske šole, ki jo vodi Sebastian Zalar; to je rezultat dobrega dela in želje, da se tudi mladinska šola uveljavi v ženskem nogometnem prostoru. Selekcija deklet pod vodstvom trenerja Zalarja trenutno po nepopolno odigranem jesenskem delu zaseda visoko tretje mesto, kar je za dekleta, ki se v tej sezoni kalijo v tej selekciji, dober temelj za prihodnost. Nekaj posameznic je že zdaj zelo napredovalo in so dobile priložnost igranja v članski ekipi (Tara Knego, Neža Marinčič), kar je bilo do zdaj prava redkost v ŽNK Olimpija.

Da dobro delo ni naključje, kažejo tudi rezultati selekcije U-15, ki pod vodstvom Katarine Jagarinec po jesenskem delu s tekmo manj zaseda četrto mesto. V klubu pa so lahko zelo zadovoljni tudi z velikim zanimanjem in novimi vpisi med zmajčice. V letošnji sezoni je številčnost deklic v starostni skupini do 13 let največja do zdaj. Selekcija deklic U-13 pod vodstvom Neve Kumalić z zelo pomlajeno ekipo odlično igra na turnirjih in iz tekme v tekmo napreduje.

Vse selekcije čaka zimski premor, ki bo za nekatere daljši, za druge malo krajši. Trenerji posameznih selekcij bodo poskrbeli, da bodo dekleta tudi v tem času lahko aktivna in vzdrževala svojo pripravljenost.

Tekmovanja v 1. SŽNL se bodo nadaljevala 13. marca 2022. Polfinalni tekmi za ženski pokal NZS bosta odigrani 26. aprila 2022, nasprotnika za polfinale pa bodo zeleno-bele dobile na sredinem žrebanju polfinalnih parov 22. decembra 2021 v Pivnici Union. Za mlajše selekcije še niso znani datumi nadaljevanja drugega dela sezone 2021/22.

Na osnovi vseh teh rezultatov je lahko uprava kluba zelo zadovoljna in optimistično zre v prihodnost, saj so cilji za zmajčice veliki izzivi, ki jim bodo kos.

PODARI DEL DOHODNINE ZA ŽNK OLIMPIJA

Zakon o dohodnini vsem davkoplačevalcem omogoča, da največ en odstotek od odmerjene dohodnine namenijo upravičencem, ki jih je z Uredbo določila Vlada Republike Slovenije. Z letošnjim letom je tudi ŽNK Olimpija upravičena do prejema donacije od dela dohodnine. Odločitev, ali boste delček svoje dohodnine prispevali v ta namen in komu, je popolnoma vaša. Donacija ne vpliva na višino odmerjene dohodnine. V primeru donacije ne plačate več dohodnine, temveč se ta del namesto državnemu proračunu nameni ŽNK Olimpiji.

Olimpijski komite je, da bi povečal število donacij, ustvaril spletno aplikacijo, v katero vnesete svoje podatke, obrazec podpišete in ga oddate. Postopek je poenostavljen in vzame zelo malo vašega časa. Sledite aplikaciji https://www.olympic.si/podarim/64068501

Vsi, ki še niste izpolnili obrazca, to lahko prek aplikacije OKS storite do 20. 12. 2021, sicer pa do 31. 12. 2021.

Hvaležni vam bomo, če nam boste tudi vi in vaši družinski člani namenili svoj del dohodnine. Prosimo, delite in s tem seznanite tudi svoje prijatelje, znance, sodelavce.

Zavezujemo se, da bomo vse prejemke porabili namensko za dobro delovanje kluba.

Skupaj smo močnejši!

ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA

Galerija

Članki iz rubrike