Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 03.12.2021 10:12:00

KAJ SE DOGAJA v Izoli? DAMIR SKOMINA pojasnil vse: Povem vam, kaj bom naredil in kaj si želim

Martin Metelko
Tretjeligaš iz ribiškega mesta se je znašel v središču pozornosti.

Kot strela z jasnega je udarila informacija, da se v tretjeligašu iz Izole dogaja drama. Kaos, ki da ga je povzročil upor igralcev. Po teh informacijah naj bi jim predsednik kluba Damir Skomina sporočil, da jim po prvi polovici sezone ne bo izplačal denarja, za katerega so bili dogovorjeni. "To je laž in žalostno je, da so v medije prišle takšne neresnice. Fantje so dobili izplačan vsak cent. Vse, kar je bilo dogovorjeno. Nič manj. Takšen dogovor so sklenili s prejšnjo upravo in jaz sem ga spoštoval. Še več, pri kakšnem nezadovoljnem posamezniku sem znesek tudi popravil. Ga povišal, na tak način sem jih želel motivirati," se je odzval Damir Skomina.

In v čem je potemtakem problem, kaj je jabolko spora? "Med 14 klubi v 3. SNL – zahod smo prvi del prvenstva končali na šestem mestu. In šest klubov ima ambicijo za nekaj več, mi smo med njimi - šesti. Fantom sem rekel, da v Izolo nisem prišel zato, da bi bil šesti, ampak me zanima napredovanje v prvo ligo. Priložnost so dobili vsi, posegel sem le po zamenjavi trenerja, a ne po treh zmagah in gol razliki 10:0, kot zdaj poročajo nekateri, temveč po treh zmagah in treh remijih. Želel sem pripravo na drugo ligo. Dejstvo je, da smo s tem kadrom šesti od šestih. Ta pot ne pelje nikamor in igralcem sem dal jasno vedeti, da tako, kot je bilo do zdaj, ne bo več. Pri nas ni nikakršnega kaosa, ampak želimo po 27 letih spremembo. Tako kot je bilo, enostavno ne more več biti," je odločen nekdanji sijajni delivec pravice.

Vmes je zajel sapo ter nadaljeval: "Še enkrat, za nazaj je bilo vse plačano. Vse, kar smo odigrali, za naprej se tako ne bomo več pogovarjali, ker me zanimajo bistveno višje ambicije. Ni se primerno treniralo, udeležba na treningih je bila skrajno neprimerna, ampak poravnali smo vse obveznosti. Ker po koncu prvega dela nisem želel delati zdrah. Zdaj pa je čas za remont. Ker sem zelo ambiciozen, iščem zelo ambiciozne fante. Ambiciozne mlade ljudi, ki jim želimo nameniti priložnost. Ki jih ne zanima igranje v tretji ligi, temveč se želijo od tukaj povzpeti na višjo raven. Zato sem rekel, da se tako ne bomo več pogovarjali. Lahko se pogovarjamo samo po učinku. Odslej sem pripravljen poravnat samo uspeh. Kdor ni ambiciozen, hvala lepa, nasvidenje. Pokazali ste vaše sposobnosti, nihče nikogar v nič ne sili, nihče od dozdajšnjih igralcev za naprej ne zahteva ničesar."

Ampak če so bile vse obveznosti poravnane, pravega odgovora na vprašanje, kaj je naposled privedlo do spora, še vedno nismo dobili. "Do spora, če mu lahko tako rečemo, je prišlo, ker so igralci nastopili tako, da zahtevajo dogovorjen znesek vnaprej. Ne glede na to, da bodo na koncu mogoče peti, šesti ali dvanajsti. Ter da do nadaljnjega ne bodo trenirali. Moj odgovor je bil: ’Vi ste zaključili z igranjem nogometa v NK Izola.’ Ne bom privolil v izsiljevanje in ne bom dovolil, da bi ostalo, kot je bilo do zdaj. Nočem biti šesti z neambicioznimi fanti. Upor se je zgodil, ker se dogajajo spremembe," pravi Damir Skomina, ki je prepričan, da bo med zimskim premorom sestavil želeni igralski mozaik. "Sestavili bomo kompetitivno ekipo, ki se bo za to sposobna boriti. Moj cilj je napredovanje v drugo ligo, iščemo ambiciozne mlade igralce, ki si želijo priložnost v svojih karierah, takih pa je veliko. Zanimajo me le uspeha lačni fantje, ki jih v prvi vrsti ne zanima denar, ampak lastni napredek. Uveljavitev!"

CELOTEN POGOVOR Z DAMIRJEM SKOMINO, V KATEREM JE RAZKRIL ŠE OGROMNO ZANIMIVEGA, SE DOTAKNIL TUDI SVOJE KARIERE IN MURE, SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.

Članki iz rubrike