mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

STA, ue
STA, ue
1 19.11.2021 17:34:15

Nekdanji slovenski REPREZENTANT razburkal javnost! ŠKANDAL eskaliral, nogometaš kaznovan, nato pa ODPUŠČEN z delovnega mesta

Sandi Valentinčič (levo) je bil tudi sodelavec Primoža Glihe v mladi slovenski reprezentanci.
Drago Wernig - TAKA
Nekdanji nogometaš je prejel odpoved na svojem delovnem mestu.

Konec oktobra je učitelj športne vzgoje Sandi Valentinčič iz Osnovne šole Alojza Gradnika iz Dobrovega v Goriških Brdih dobil odpoved zaradi nespoštovanja pogojev PCT. Valentinčič je bil na šoli zaposlen 18 let, pravico pa bo iskal na delovnem sodišču, je povedal za STA.

Valentinčič je nekdanji profesionalni nogometaš, ki je v prvi slovenski nogometni ligi odigral 149 tekem, skupaj pa je za Slovan, Olimpijo, Gorico, Primorje in Korotan dosegel 41 golov. Valenčič je v dresu članske reprezentance osem nastopov, nedavno pa je bil tudi član strokovnega vodstva mlade reprezentance, ko je bil njen selektor Primož Gliha.

Redno odpoved zaposlitve iz krivdnega razloga je dobil, ker v šoli ni nosil maske in ni želel pokazati, ali izpolnjuje pogoj PCT. Valentinčič je ob tem prepričan, da je ravnatelj prekoračil pooblastila in da gre v njegovem primeru za kršenje zakonodaje in stroge posege v temeljne človekove pravice.

"Zdaj bo delovno sodišče odločalo, kako naprej. Če beremo delovno zakonodajo, potem nisem kršil nobenega zakona, niti pravil v službi, zato menim, da mi je bila vročena odpoved nezakonito," je še dejal.Ravnatelj Osnovne šole Alojza Gradnika iz Dobrovega v Goriških Brdih Uroš Kobal pa je za STA povedal, da je v primeru učitelja športne vzgoje ravnal v skladu s trenutno zakonodajo in kot odgovorna oseba podal redno delovno odpoved iz krivdnega razloga.

"Delovati moramo v skladu s tem, kar nam nalaga zakonodaja oziroma odloki," je še poudaril Kobal. Ob tem ni vedel povedati, ali se Valentinčič pritožil na pristojno sodišče ali ne.

Ob inšpekcijskem nadzoru sredi septembra je inšpektor Valentinčiču napisal kazen, ker med poukom ni nosil zaščitne maske. Valentinčič je nato od vodstva šole dobil opomin pred odpovedjo zaposlitve, ker ne nosi maske in ravnatelju ni želel dokazovati izpolnjevanja pogojev PCT.

Valentinčič je zavrnil tudi plačilo 400 evrov kazni zaradi nenošenja maske. Po njegovem mnenju za ta ukrep ni zakonske podlage, pri tem mu je pritrdilo tudi sodišče.

Članki iz rubrike