Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(bp)
(bp)
0 25.10.2021 11:31:53

Osem Ljubljančank v reprezentančnem dresu

Osem igralk Olimpije ki so članice slovenske reprezentance.
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
V 1. SŽNL je kratek premor, saj reprezentanca Slovenije v sklopu kvalifikacij za udeležbo na SP igra dve tekmi. V reprezentanco je bilo vpoklicanih osem zmajčic, kar samo po sebi govori o kakovosti ekipe iz Ljubljane.

Zmajčice so pred premorom tokrat v Šiški gostile ekipo ŽNK Ljubljana in vstopile v drugo tretjino prvenstva z zmago z izidom 5:4 ter tako uspešno začele svojo misijo. V prvem polčasu so imele igralke Olimpije kar nekaj priložnosti. Izkoristile so dve in na odmor odšle s prednostjo dveh zadetkov. V drugi polčas so vstopile prepričljivo in povedle s 4:1, potem pa je sledilo presenečenje in igralke Ljubljane so izid izenačile na 4:4. Vse do 89. minute je kazalo na neodločen izid. V zadnji minuti rednega dela pa je končni rezultat po predložku Manje Rogan z zadetkom postavila Barbara Kralj. Strelke za Olimpijo na mestnem obračunu proti Ljubljani so bile Ana Milović, ki je zadela dvakrat, Priscilla Hagan, Evelina Kos in Barbara Kralj.

Trener ŽNK Olimpija Miki Kondič je bil navdušen nad dinamiko srečanja: "Pohvala za tekmo. Takih si želimo vsak vikend. Že od prve minute smo krenili silovito in nasprotni ekipi nismo dovolili niti prehoda na našo polovico. Igrali smo izjemno, a morda premalo učinkovito. Začetek drugega polčasa je bil spet odličen v vseh segmentih. No, s tako igro smo nasprotniku pustili nekaj prostora za protinapad in jim dovolili nekaj več možnosti. Čestitke našim dekletom za povrnjeno energijo in zmago. Gremo do konca in še dlje."

Zmajčice, ki so ostale v klubu, želijo premor izkoristiti za temeljito pripravo na zaključni del jesenskega dela državnega prvenstva in s stopnjevanjem forme še izboljšati svojo igro ter ostati na vrhu lestvice. Vse igralke na treningih dajejo vse od sebe in se zavedajo, da lahko le s trdim delom in ekipnim duhom posežejo po najvišjih ciljih. V klubu se zavedajo, da bo treba za osvojitev naslova prvakinj odpraviti nekatere pomanjkljivosti, hkrati pa se zavedajo, da so sposobni še več, da ni ciljev, ki jih ne bi mogli doseči. Premor bo koristil tudi igralkam, ki so bile poškodovane in bodo čas izkoristile za okrevanje ter vrnitev na igrišče. Ekipa se bo v celoti zbrala po reprezentančni akciji in opravila skupne treninge pred nadaljevanjem prvenstva. Čaka jih gostovanje v Velesovem, na katerem bodo morale opravičiti vlogo favoritinj.

Uspešne tudi mlajše

Prejšnji konec tedna so bile na zelenicah tudi mlajše selekcije Olimpije. Dekleta U-17 so si proti ŽNK Pomurje priigrala remi in po dvakratnem vodstvu osvojile točko. Strelki za zmajčice sta bili Zala Omerza in Sara Medić. Trenutno ekipa na lestvici zaseda odlično tretje mesto. Deklice U-15 pa so v okrnjeni zasedbi na domačem igrišču izgubile z ekipo Renče Primorje. Selekcija najmlajših zmajčic DU-13 prejšnji konec tedna ni tekmovala.

Pod okrilje velikega brata?

V taboru zmajčic budno spremljajo tudi dogajanje v moški Olimpiji, saj sta Milan Mandarić in predsednik zmajčic Boris Snedec v preteklosti že sodelovala. Že leta 2015, ko je Mandarić prevzel "moško" Olimpijo, sta imela spoznavni sestanek, na katerem je Mandarić pokazal naklonjenost ženskemu nogometu. Mandariću ob njegovem odhodu želijo vse najboljše. V ŽNK Olimpija si še vedno želijo sodelovanja v smeri, ki jo nakazujejo velika evropska nogometna moštva. Mogoče najdejo dialog že z novim vodstvom Olimpije. Za zdaj je vse skupaj še zavito v tančico skrivnosti, zato je v tem trenutku prezgodaj dati kakršnekoli napovedi. 

Galerija

Članki iz rubrike