Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 08.09.2021 08:43:09

Slovenci, NA POMOČ!!! Po OGABNIH DOGODKIH v Škofji Loki zdaj JAVEN POZIV vsem, ki...

Oglasila se je NZS.

Pred dnevi je slovensko javnost šokiralo dogajanje na nižjeligaški tekmi med Ločanom in Izolo. Ob koncu so na igrišče udrli neznani huligani, napadli gostujoče navijače in se pretepali celo z nogometaši primorskega kolektiva. Po nekaj dneh premisleka se je zdaj javno oglasila tudi Nogometna zveza Slovenije, celotno dogajanje ostro obsodila in hkrati vse, ki bi lahko pomagali z informacijami, prosila za pomoč.

- Odziv Nogometne zveze Slovenije na dogajanje v Škofji Loki:

"Na Nogometni zvezi Slovenije smo z ogorčenostjo spremljali incident, ki se je pred dnevi zgodil na tekmi 3. SNL Zahod med domačo Škofjo Loko in Izolo. Incident, ko je na igrišče vdrla skupina huliganov in napadla gostujoče nogometaše in igralce, najhuje obsojamo in bomo storili vse v svoji moči, da podobne incidente na slovenskih nogometnih igriščih preprečimo.



Čeprav je bilo nasilje v preteklih letih na slovenskih stadionih prej izjema kot pravilo, pa nas je dogodek v Škofji Loki opomnil, da se lahko podobni dogodki zgodijo povsod, tudi brez neposredne povezave z nogometno tekmo pa lahko nogometno igrišče postane nekaj, kar nikakor ni v skladu z usmerjenostjo in strategijo Nogometne zveze Slovenije, ki stremi k zagotavljanju optimalnih pogojev za razvoj nogometa pri nas.

Zato je dejanje huliganske skupine, ki z navijaštvom nima nič skupnega, vredno vsakega obsojanja in le želimo si lahko, da bi bili odgovorni za ta dogodek identificirani in kaznovani v skladu z veljavno zakonodajo, v nogometu pa bomo skupaj s svojimi deležniki še naprej delovali v smeri, da se podobnih črnih madežev z nogometom, ki je na mladino prenesel ogromno pozitivnih vrednot, ne bo več povezovalo.

Dogodek v Škofji Loki bo obravnavala komisija za varnost ter na podlagi analize podala mnenje ter navodila. Vse, ki bi imeli kakršne koli podatke o dogodku v Škofji Loki, ki bi bili lahko v pomoč k razjasnitvi oziroma preprečevanju podobnih dogodkov v prihodnje, pa prosimo, da nas obvestite preko anonimne prijave."

Značke: nsz, škofja-loka

Članki iz rubrike