boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
1 07.09.2021 23:47:48

Kek PO BLAMAŽI v Splitu prevzel odgovornost

sn
Slovenska nogometna reprezentanca je po izjemno slabi predstavi v Splitu izgubila s Hrvaško s 3:0. Uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katar je zdaj še skoraj v domeni znanstvene fantastike.

Slovenci so na šestih tekmah osvojili sedem točk, oktobra in novembra pa jih čakajo še obračuni na Malti, doma z Rusijo, na Slovaškem in doma s Ciprom. Iskanje teorije, da bi, denimo, ob ducatu slovenskih točk Rusija ob nujnem porazu v Mariboru izgubila še v zadnjem krogu v Splitu, pri tem pa bi morale biti slovenske zmage za nameček izdatne, deluje milo rečeno smešno. Kekovim varovancem v tem trenutku namreč ni mogoče z gotovostjo pripisati niti zmage z Malto, kaj šele jesenskega pokra zmag.

Da so bili fantje potolčeni do tal, je skrušeno priznal tudi selektor. "V sijajnem ozračju smo bili deklasirani. Poraz, ki bi lahko bil še višji. Popolnoma ničesar si nismo zaslužili. Hrvaška, ko se je razigrala, smo jo lahko samo še gledali. To je dokaz, da je Hrvaška najboljša v naši skupini. Lahko ji samo čestitam. Mi ves čas iščemo rešitve, da bi lahko odgovorili na zahteve v našem nogometu. Skozi ves ta čas, odkar sem selektor, je bilo nekaj dobrih predstav, danes pa to ni bilo na ravni. To je moja odgovornost. Res ni bilo za nikamor tole danes. Bomo videli, kaj bo v prihodnje, na tak način zagotovo ne bo šlo," je po tekmi dejal Matjaž Kek in med vrsticami napovedal spremembe. Kakšne? Kakršnekoli, saj je trenutna slovenska podoba pod vsako kritiko. Slabše pač ne more biti ...



Jan Oblak, prepričljivo največji slovenski zvezdnik je priznal, da je bila Hrvaška boljša in da je zasluženo slavila: "Nismo bili na ravni takšne tekme. Lahko samo čestitam Hrvaški. Med tekmo je treba pokazati svoje, po tekmi govoriti je prepozno. Pozitivno moramo gledati naprej, čakajo nas še štiri tekme. Kaj več povedati je težko po takšnem porazu."

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je bil kakopak dobre volje: "Fantje so odigrali sijajno tekmo, bili so agresivni, vložili so veliko energije. Vse so naredili tako, kot je bilo treba. Hvala navijačem, ki so poslali lepo sporočilo o tem, kako Hrvaška podpira reprezentanco. Gospod Kek je naredil lepe stvari na Hrvaškem, bil je še neporažen na Poljudu, ampak danes smo zasluženo zmagali. Slovenija je poskušala, toda nismo ji niti dali kakšne možnosti."

Članki iz rubrike