evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 19.08.2021 09:30:21

Kaj pa to?! SLOVENSKEMU klubu je uspel veliki met, okrepil se je z nogometašem CHELSEAJA!

Zanimivo sodelovanje.

Kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN v četrtkovi številki poročajo o zelo zanimivem sodelovanju med velenjskim Rudarjem, ki nastopa v 2. SNL, in londonskim Chelseajem. Pri velenjskem klubu je namreč prišlo do številnih sprememb: od novih vlagateljev pa tudi do sprememb v strokovnem in igralskem kadru. Slednjega sestavljajo predvsem mladi in nadarjeni nogometaši.

Zdaj pa je iz Velenja prišla izredno presenetljiva novica. Velenjčani so se namreč s pomočjo Boštjana Blažinčiča povezali s Chelseajem, sodelovanje pa je privedlo do tega, da je angleški velikan zeleno-črnim posodil enega od svojih varovancev. Na Stamford Bridgeu so bili zadovoljni s predstavljeno zgodbo, tako da je njihov vratar Karlo Žiger že včeraj pripotoval v Slovenijo in se pridružil moštvu. Dvajsetletni Zagrebčan je kariero začel v NK Zagreb, nato pa pred štirimi leti prestopil k Chelseaju. Do zdaj je branil za mlado ekipo modrih, tako je v prejšnji sezoni med vratnicama stal na desetih srečanjih prvoligaškega tekmovanja za ekipe do 23. leta starosti. Na njih je prejel 11 zadetkov, na treh preizkušnjah pa je v rubriki prejeti goli ostala vpisana ničla.

Karlo Žiger pm
Profimedia

Čeprav se marsikomu zdi čudno, da bo Žiger iz Chelseaja prišel v slovensko drugo ligo, je treba poudariti, da je fantu pomembno, da igra članski nogomet in ob tem redno nabira minute. Omenimo lahko še to, da je pomembno vlogo pri njegovem prihodu v Rudar odigral tudi trener vratarjev velenjskega kolektiva Goran Boromisa. Skupaj sta namreč sodelovala že v mlajših selekcijah hrvaške izbrane vrste in je navdušen nad njegovim delom. Chelsea in Rudar sta se dogovorila, da bo Žiger v Sloveniji ostal eno leto. V prihodnje bi Chelsea lahko v Rudar poslal še katerega od svojih nogometašev.

Članki iz rubrike