Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.08.2021 08:58:47
Deli članek:

WELCOME, KATANEC!! Srečko spet SELEKTOR, njegova izbira VELIKO PRESENEČENJE, saj ... (foto)

Profimedia

Nova služba za Srečka Katanca.

Nedolgo tega je zaradi nespoštovanja podpisane pogodbe zapustil klop reprezentance Iraka, toda Srečko Katanec ni bil dolgo brez službe. Še naprej bo selektor, še naprej bo deloval v Aziji, in sicer bo postal novi selektor izbrane vrste – Uzbekistana! Ljubljančan je že pripotoval v Taškent, kjer so ga na letališču pričakali celo s transparentom, na katerem je pisalo: "Srečko Katanec, dobrodošel v Uzbekistanu!"

Beli volkovi so trenutno na 83. mestu lestvice Mednarodne nogometne zveze (FIFA), a so že ostali brez nastopa na naslednjem svetovnem prvenstvu, ki ga bo gostil Katar. Nasploh Uzbekistan še nikoli ni igral na mundialu, je pa reden udeleženec azijskega prvenstva. Najboljšo uvrstitev je dosegel leta 2011, ko je bil četrti. 

Uzbekistance je nazadnje vodil Vadim Abramov, pred tem je bil selektor celo Hector Cuper. Tokratni izbor je vendarle presenetljiv, saj so bili tujci na klopi Uzbekistana v preteklosti prej redkost kot pravilo. Zadnji Evropejec, ki je vodil Uzbekistan, je bil Rus Valeri Nepomnjaščni. Po njegovem slovesu decembra 2006 pa vse do Cuperjevega prihoda avgusta 2018 so bili selektorji zgolj domači strategi.